“Graag een gezellig oudejaarsfeest”

Burgemeester Erik van Heijningen hoopt op een gezellig feest rond Oud en Nieuw. “We kunnen er met z’n allen een leuk feest van maken. Maar hou je wel aan de afspraken die gelden. Gedraag je, hou je aan de regels, hou het voor mens en dier veilig en ruim de vuurwerkrommel op.”
Het mooiste zou zijn als er geen enkele vorm van schade en overlast te melden is. “Als de politie, brandweer en gezondheidszorg een zeer rustige avond en nacht beleven. Het is in feite simpel: doen wat mag en kan. Binnen onze gemeente geldt geen algemeen vuurwerkverbod. Legaal siervuurwerk mag op 31 december na 18.00 uur worden afgestoken. Carbid schieten mag ook op Oudejaarsdag, met inachtneming van de spelregels. Steek geen vuurwerk te vroeg af en nooit in de buurt van verzorgingstehuizen, dierenasiels of kinderboerderijen. Ga geen zelfgemaakt vuurwerk fabriceren en steek geen illegaal (zwaar) vuurwerk af, tegen dit laatste zal dit jaar extra streng worden opgetreden. De handhavende diensten staan paraat. Ik zal als burgemeester direct handelend optreden als zaken dreigen te ontsporen.”

Alle ingrediënten voor een gezellig feest zijn aanwezig. Geen lockdowns of beperking van groepsgroottes in verband met corona. “We mogen de jaarwisseling echt vieren. Een ouderwets feest met oog voor elkaar. Een gezellig feest, zonder overlast, geweld en schade. Ik gun het onze inwoners en alle medewerkers van hulpdiensten en zorginstellingen.”

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank