Groentepakket verkrijgbaar op de Vegaboerderij

Na een moeizaam voorjaar zit het nu eindelijk mee op de Vegaboerderij. Dankzij het groeizame weer van de laatste weken, met regelmatig regen en een mooie zomertemperatuur, zijn nu de eerste zomergroenten en kruiden geoogst. Leden konden hun pakket vullen met onder andere komkommers en paarse bloemkool van de volle grond. De aubergines, courgettes, diverse soorten sla, tomaten en koriander komen uit de tunnelkassen. Deze zijn geplaatst om minder weersafhankelijk te zijn. Binnenkort worden ook paprika’s en pepers verwacht.
Coöperatie van leden

De Vegaboerderij is een coöperatie van nu bijna 100 leden en hoopt op verdere groei. Sinds kort kunnen geïnteresseerden een groentepakket afnemen zonder lid te zijn. Het is de bedoeling dat een groentepakket voldoende is om één à twee personen vijf dagen per week van de benodigde groenten te voorzien.

Veel van de werkzaamheden worden verricht door de leden zelf. Hierdoor is er een grote betrokkenheid onder de leden bij het verbouwen en oogsten van de groente en de Vegaboerderij als organisatie. Dit alles gaat op basis van vrijwilligheid. Gepko van Eck is als boer en bedrijfsleider in dienst van de coöperatie en coördineert alle werkzaamheden.

De coöperatie volgt de richtlijnen van de biologische landbouw en werkt dus zonder gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering bespreken de boer en de leden samen het assortiment.

Meer informatie over de Vegaboerderij is te vinden op www.vegaboerderij.nl

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank