8f194b2d-f483-465d-9bba-16e140e72ac5

Han Sijm wint Bodegraafse Maestro 2018

Oud-militair Han Sijm is vanmiddag op het Raadhuisplein De Bodegraafse Maestro 2018 geworden. Jan Vergeer en Bram Maarleveld stonden samen met hem in de finale. De jury, bestaande uit John Brouwer (professioneel jurylid) en Lyan Verburg (orkestleidster van de Jostiband), en het Fanfare Promotie Orkest besloten samen dat Han Sijm de winnaar werd van de tweede editie van het evenement.
De Bodegraafse Maestro werd georganiseerd door Stichting Streekfestival ter promotie van het concertfanfare orkest, om mensen op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met fanfaremuziek. Deze typische Nederlandse muziekvorm is uniek in de wereld, maar dreigt ondergesneeuwd te raken. Voor het publiek was dit dan ook een uitgelezen kans om te genieten van deze mooie fanfaremuziek..

De andere dirigenten waren: Judith Bouma (huisarts), Jolene Overes (leerkracht), Jan Vergeer (CDA), Ben Kraan (architect), Lizette Visscher (Culturele Commissie), Wieneke Icke (Bureau Bousa), Bram Maarleveld (student, Sem & Sam Kinderfeest), Marinka Drost (Docent Plus) en Arjan van Esveld (Landal Reeuwijk).

De presentatie was in handen van Rob Buisman, zelf oud-deelnemer en bevlogen presentator van de Alphense Maestro.X