bf7e88bc-b325-4640-87ff-74fac13f8e9e

“Het lijkt alsof heel Bodegraven-Reeuwijk aan het puzzelen geslagen is”

Naast (thuis)werken en -onderwijs, zijn we bezig met video-bellen met vrienden, vriendinnen en familie, lezen, schilderen, puzzelen en er worden veel spelletjes gespeeld. Dit merken ze bij Daans Shop en de online voorkeurswinkel van Robbert de Vos uit Bodegraven. 
Voorkeurswinkel van de 33-jarige Robbert de Vos loopt als een trein. “Na het verkondigen van de eerste maatregelen stroomden de orders binnen. We zijn dagen en avonden bezig om alles in te pakken en naar de klanten te versturen. Ook de Kerstpuzzels zijn niet aan te slepen in deze periode. Ze vliegen het magazijn uit.” Hier is het aanbod te vinden.

Nog nooit zo druk

Ook Daans Shop, de winkel in de Brugstraat in Bodegraven, heeft hoogtij dagen. Kaartspellen, verschillende puzzels, bordspellen, Unstable Unicors en ‘smartgames’ voor kinderen; ze zijn niet aan te slepen. “Ik heb het nog nooit zo druk gehad. We staan met zijn drieën in te pakken, de verkoop is verdrievoudigd.” vertelt de spelwinkel-eigenaresse. Ze verkoopt op bol.com en in de eigen winkel. Als je vandaag iets ziet in de winkel, is het morgen weg. Ik voel me net een supermarkt!” Er worden veel puzzels verkocht “Met name volwassen-puzzels, die gaan echt goed. Dat had ik niet verwacht. Dat geldt ook voor de familie-bordspellen.”

Daan merkt dat de klantenkring ineens groter is geworden. “Jongeren komen spellen halen, maar ook volwassenen tot 40 en 45 jaar. Ik zie nu dat mensen over een heel breed spectrum dingen uit gaan proberen: ze zoeken iets nieuws wat ze kunnen gaan doen met het gezin, wat niet snel verveelt. Mensen komen nu doelgericht naar je toe.” 

Decembermaand

In februari begon het al drukker te worden met de verkoop van puzzels en spellen bij Daan. “Daarna ging het helemaal los. De omzet is vergelijkbaar met die van een decembermaand. Ik weet niet of het zo door zal gaan. Het is zo’n gekke periode, ik weet niet eens of ik volgende week nog wel open ben, of dat ik dicht moet, of ik alleen nog maar online mag verkopen. We leven op dit moment met de dag, het is wel prettig dat we zo snel verkopen.”

‘Coronakorting’

“Gisteren heb ik 150 puzzels binnengekregen en online gezet, vanochtend had ik er meteen 60 verkocht. Zo snel gaat het. Dat vind ik bijna sneu, ik heb het liefste dat mensen hier in het dorp de eerste keus hebben in de winkel.” Er is nu ook een actie. “Ik heb het cynisch ‘coronakorting’ genoemd, we geven iedereen 10% korting op puzzels en spellen; kom achter die tv vandaan!”

X