IMG_1823 (2)

Het Vogelnest wint Afvalvrije school bokaal én schoolreis

Groep 6 van Het Vogelnest  is de winnaar van afvalvrije-school-battle 2018-2019 van Bodegraven-Reeuwijk. De door Cyclus georganiseerde afval-battle daagde de klas uit om er als afvalambassadeurs voor te zorgen dat in en rond de school en de omgeving afval gescheiden zou worden, en zwerfafval werd geminimaliseerd. Het enthousiasme en de creativiteit van de leerlingen werd beloond met de eerste prijs!
In de klas kwam Maarten Milieu van Cyclus meerdere malen langs om lessen te geven en te checken hoe het ervoor stond met de battle. Direct na de introductieles ging groep 6 al hard aan de slag met een plan om campagne te voeren in de andere klassen. Dit deden ze door een toneelstukje op te voeren en zo aan de andere leerlingen het belang van afval scheiden uit te leggen. Elke week werd het restafval dat na de afvalscheiding op school werd ‘geproduceerd’ gewogen en deze stand werd doorgegeven aan Maarten. Eén van de uitdagingen was om een zo laag mogelijk gewicht te behalen en dat is gelukt!

Maarten Milieu prees de klas om de inzet en creativiteit met een eindscore van maar liefst 870 punten. Mede behaald door de pennenbakken die voor moederdag werden geknutseld van gerecycled materiaal. Meester Edgar werd ook geprezen voor zijn inzet. Zelfs in de meivakantie communiceerde hij naar Maarten dat er deze week geen restafval was in verband met vakantie. ‘Ongelofelijk gedreven’, aldus Maarten Milieu.

 

Voor de inzet voor het milieu en de toekomst van onze leefomgeving als afvalambassadeurs wordt groep 6 beloond met een bezoek aan de Milieuoverslag & het Archeon. Uit handen van Maarten Milieu en zijn collega Danny ontvingen zij een certificaat van Beste Afvalvrije School 2018-2019 en een gigantische beker. Daarna werd op het plein gezamenlijk de Afvalvrije-school stoeptegel samen met de leerlingen gelegd.

 

 X