“Hortus Populus is belangrijk en wordt door velen gedragen”

Na ruim vier jaar is de Hortus Populus een fantastische tuin geworden. Dit jaar hebben zich 60 abonnees aangemeld die wekelijks verse, biologische, groenten kopen op de tuin. Omdat we de eerste weken niet voldoende groenten in de volle grond konden telen, hebben we contacten kunnen leggen met andere biologische telers in Zuid Holland.

Dankzij de connecties van Peet van Os helpen deze biologische kassentelers ons met hun producten. Een win-win situatie. Wij kunnen sneller doorgroeien en meer klanten aan ons binden, zij krijgen meer bekendheid en voedselverspilling wordt verminderd. Samen werken we aan de ambitie van de provincie Zuid Holland om toe te groeien naar het consumeren van 80% lokaal geproduceerd voedsel. Ook onze gemeente streeft naar een groter aandeel lokaal geproduceerd voedsel.

Bestelwagen

Om het ons in de Hortus Populus gemakkelijker te maken heeft Peet van Os met zijn bedrijf Positive Solutions en zijn vrouw Caroline van Studio My Shape te Reeuwijk, aan de Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk een kleine bestelwagen geschonken. “Ik sta volledig achter dit project. Het is belangrijk en zo kunnen jullie meer zichtbaar worden”. Dat het project van de Hortus Populus belangrijk wordt gevonden en wordt gedragen door velen zien we ook aan de vele vrijwilligers die op de tuin helpen. Met de bouw van de Romeinse barak, bij de uitgifte van de abonnementen of in de tuin door te wieden, te zaaien en te oogsten. Ook op andere manieren sluiten we aan bij de toenemende vraag naar lokaal en gezond eten. Een andere manier van omgaan met natuur, mensen, gezondheid en klimaat, dat is mogelijk!

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank