Hou je van taal, andere culturen en mensen? Maak het verschil als taalvrijwilliger bij SAM!

Welzijnsorganisatie SAM is op zoek naar taalcoaches die mensen willen begeleiden bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal. De deelnemers zijn vluchtelingen of anderstalige inwoners die behoefte hebben aan taalhulp. Dit voorjaar organiseert SAM weer een basistraining voor taalcoaches. Tijdens deze training leer je over de achtergronden van de doelgroep en krijg je tips en materiaal voor het begeleiden. Je hoeft als taalcoach geen achtergrond te hebben in het onderwijs, je geeft geen les maar je biedt ondersteuning.

Taal is onmisbaar om mee te kunnen doen in de samenleving: om je makkelijker te kunnen redden in alledaagse situaties maar ook om ambities waar te kunnen maken. Veel nieuwkomers gaan naar een taalschool voor Nederlandse les, maar hebben daarnaast weinig momenten om de taal te oefenen. Met jou als taalcoach kan een anderstalige inwoner de taal extra oefenen door samen te praten, lezen, wandelen of iets anders te ondernemen. 

Wil jij iemand helpen met de Nederlandse taal, sta je open voor andere culturen en levensopvattingen en heb je hier wekelijks 1 tot 1,5 uur de tijd voor? Dan is jouw hulp heel welkom, want op dit moment is er een wachtlijst van mensen die graag een taalcoach willen: zowel in Bodegraven, Driebruggen en Reeuwijk. Dus aarzel niet als dit vrijwilligerswerk je aanspreekt en neem contact op met Luka van Vliet: 06-51966519 / l.vanvliet@samwelzijn.nl
Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank