Sieb Griede 3e op NK Judo tot 18 jaar

Op zaterdag 11 februari vond in Den Haag het Nederlands kampioenschap judo in de leeftijdscategorie tot 18 jaar plaats. Bianca Ghatias en Sieb Griede, beiden uitkomend voor Chikara Sport, de club van coach Eric Zwaan, hadden zich voor dit kampioenschap geplaatst via de districtskampioenschappen enkele weken geleden. 
In de ochtend kwam Bianca in actie. Na een verliespartij wist ze een partij goed te winnen. Ondanks heel sterk judo wist zij de partij daarna niet meer naar zich toe te trekken.

Sieb trad aan in het middagblok. Zijn eerste partij wist hij te winnen. In zijn tweede partij moest hij het opnemen tegen de regerend nederlands kampioen. Ondanks een goede partij, wist Sieb deze partij niet te winnen. Na deze verliespartij was brons nog het hoogst haalbare. Met twee winstpartijen in de herkansingsronde mocht hij zich opmaken voor zijn bronzen wedstrijd. Ook deze wist hij zeer overtuigend te winnen. 

Een hele mooie derde plaats voor Sieb in zijn eerste jaar in deze leeftijdscategorie.  Eind maart reizen beiden judoka’s een week naar Duitsland voor een toernooi en trainingsstage.

Foto’s door trainer en coach Zhen van Mechelen: Sieb op het podium / Sieb met coach Eric Zwaan / Sieb met medejudoka’s

Advertentie