Hulpdiensten in actie voor persoon te water in Bodegraven

De hulpdiensten zijn donderdagmiddag om 14.45 uur massaal opgeroepen voor een persoon te water aan de Zuidzijde in Bodegraven. De brandweer van Bodegraven, duikers uit Alphen, twee ambulances en meerdere politieauto’s kwamen naar de plek van de locatie. Het ging om een persoon die met spoed medische hulp nodig had.
De voorlichting van de brandweer laat ons weten dat acht minuten na de melding de eerste brandweerlieden de persoon uit de Oude Rijn hebben gehaald en zijn begonnen met reanimeren. “Zo wordt maar weer duidelijk dat iedere seconde telt, ook bij een reanimatie. Een dankwoord aan alle hulpdiensten die hier snel bij waren.”

De persoon is op de kant lange tijd gereanimeerd door de agenten en de brandweerlieden. Eenmaal op de brandcard ging het slachtoffer al reanimerend de ambulance in. Daar was het wachten op de trauma-arts. De ambulance is daarna met zwaailichten naar het ziekenhuis gegaan. 

Landen

De traumahelikopter deed een poging om te landen op de Zuidzijde, maar door de zware windstoten besloten ze hem neer te zetten op een weiland tegenover het rode dorp. 

Onderzoek

De voorlichting van de brandweer laat weten dat de persoon alleen op pad was. Hoe de man te water is geraakt is niet duidelijk. De politie doet ter plaatse onderzoek naar het ongeval.

,

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank