Problemen met de sportzaal in sportcentrum De Kuil in Bodegraven

De afgelopen dagen heeft de gemeente van verschillende kanten vragen gekregen over het niet beschikbaar zijn van de sportzaal in sportcentrum De Kuil. Hoewel de beheerder, Optisport, verantwoordelijk is, vindt de gemeente dit zodanig belangrijk om hier meer informatie over te geven.
Het gebouw is van de gemeente. Optisport huurt, beheert en exploiteert dit. Het sportcentrum heeft in de kerstvakantie pech gehad. Door een kapotte klep in de waterinstallatie is er in de sporthal een grote lekkage ontstaan. Helaas was dit mankement precies boven de houten sportvloer. Door het water is deze sportvloer zwaar beschadigd.

In overleg met onze opstalverzekering en met de vloereninstallateur kijkt Optisport naar de beste en snelste oplossing. Daarbij wordt het risico meegenomen dat het vocht, dat in het beton is gedrongen, ook later nog voor problemen kan gaan zorgen. Concreet moet de vloer nu eerst drogen, voordat Optisport in overleg met specialisten de vervolgstappen goed kan inschatten. De verwachting is dat de sporthal vanaf april weer beschikbaar is voor de sporters.

In de tussentijd heeft SenW alle gebruikers zo goed als mogelijk een plek kunnen geven in een van de andere bestaande sporthallen. Ook de scholen hebben van SenW een alternatieve gymlocatie aangeboden gekregen. Dat dit zorgt voor overlast, begrijpen we.

Naast de schade aan de sportvloer kampt Optisport al enige tijd met een legionellabesmetting in de douches van de sporthal in De Kuil. Optisport volgt samen met de installateur en in afstemming met de gemeente een stappenplan om de oorzaak boven water te krijgen. Dit neemt helaas de nodige tijd in beslag waar de gebruiker weinig van ziet, maar waar achter de schermen druk aan wordt gewerkt. De verwachting is dat een structurele oplossing voor het legionellaprobleem nog enige maanden in beslag gaat nemen.

Bron: gemeente

Advertentie