Jubilarissen van de brandweer in het zonnetje gezet!

Op zaterdagavond 26 november hield de brandweer Bodegraven hun jaarlijkse korpsbijeenkomst in de brandweerkazerne Bodegraven. Op deze avond reikte burgemeester Eric van Heijningen aan brandweerleden hun behaalde diploma’s en aan enkele jubilarissen medailles voor hun jaren brandweerdienst als vrijwillige brandweer. Speciale aandacht tijdens de korpsbijeenkomst was de verlate opening van de ‘nieuwe’ brandweerkazerne aan de Goudseweg, waar in de middag een Open Huis was voor iedereen.  
Om acht uur ving de avond aan waarbij alle aanwezig welkom werden geheten door de ploegchef van Bodegraven, Addy Burger. Namens de directie sprak Arjan van de Watering eenieder toe, met een kleine doorkijk naar de toekomst, waar een relatie werd gelegd werd met de brandweer van vandaag en morgen.

Vervolgens sprak de Burgemeester Eric van Heijningen een ieder toe, waarin hij het woord gebruikte “Waardering” om de relaties tussen de bewoners, gemeente en de brandweer te verbinden aan elkaar, waarbij respect en waardering voor elkaar kern woorden waren.

De korpsbijeenkomst had dit jaar een speciaal tintje. De brandweer zat in hun nieuwe brandweerkazerne precies 2 jaar en konden in de afgelopen periode, mede door corona, niet officieel geopend worden. Nu was het moment daar en door Arjan van de Watering en de burgemeester werd door middel van het verwijderen van de brandweervlag de nieuwe bodegraafse skyline onthuld met de nieuwe brandweerkazerne. Deze skyline krijgt een prominente plek in de kantine.

Hierna werden de in het afgelopen jaar behaalde diploma’s en certificaten uitgereikt aan de volgende mensen:

Esmee Hensen -Manschap A
Sven Pothuizen – Manschap A
Caecilia van Wijk – Manschap A

Op deze avond werden er een 7 tal jubilea, zowel brandweer- als vrijwilligersjubilea gevierd. De oorkondes werden uitgereikt door de clusterleiding en de spelden opgespeld door de burgemeester Eric van Heijningen. De volgende mensen zijn gehuldigd voor hun jarenlange brandweerinzet.

10 jaar

Wilhelm Hoogendoorn 

12,5 jaar

Mike van Oosterom
Mischa Schouten

20 jaar

John Duits
Henk van Essen

25 jaar

Cristian van Schip

35 jaar

Willem van Dam

Afscheid

Afscheid werd er deze avond genomen van vier brandweermannen. Willem van Dam nam na 35 jaar dienstverband afscheid, Richard van Dijk na 29 jarig dienstverband, Jaap Eikelenboom na een dienstverband van 36 jaar en Mark van Lokven na een dienstverband van 4 jaar. Als afsluiting van deze officiële avond was er nog een gezellig samenzijn in de brandweerkazerne onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Advertentie