Judoka’s sportschool Goederaad judotoernooi België

Op zaterdag 4 en zondag 5 januari traden de judoka’s van sportschool Goederaad voor de 11 keer aan in Belgie op het toernooi Troffee van de Donderslag.

Op zaterdag viel Eline van Niekerk in de prijzen, zij werd derde. De overige judoka’s die uitkwamen vielen buiten de prijzen. Djedi Epping verloor haar eerste partij en kwam niet in aanmerking voor een herkansing. Lars Leuverink trof in zijn eerste partij een erg sterke tegenstander en verloor zijn eerste partij, evenals zijn herkansingspartij. Caitlin Binnendijk en Indy Spits werden uitgeschakeld om het brons (teruggekomen in de wedstrijd via een herkansing).

Enzo Hermsen werd in de eerste ronde vrijgeloot, maar trof vervolgens een van zijn minst favoriete tegenstanders, die hem wist te verrassen en op zijn rug gooide. Hij kwam niet in aanmerking voor een herkansing. Broer Cédric Hermsen won zijn eerste partij met een prachtige voetveeg, evenals zijn tweede partij. Daarna verloor hij twee partijen en eindigde net naast het podium. Zhen van Mechelen, in hetzelfde gewicht uitkomend als Enzo, won zijn eerste twee partijen ook overtuigend, daarna verloor hij. Zijn herkansingspartij mocht ook niet baten.  Dion Spits won zijn eerste partij met een mooi ippon. Suzanne Baaij won haar eerste partij en verloor haar tweede, haar herkansingpartij verloor zij ook. Meta van Wensveen en broer Jos van Wensveen werden in hun eerste partij uitgeschakeld.

Zondag was het de beurt aan de U11 en U13. Ondanks het feit dat volgens het Belgisch judoreglement judoka’s U11/1U13 geen officiële ‘plaatsnotering’ krijgen, wisten Sieb Griede en Sam Epping op de eerste plaats te eindigen, Maaike Proost op een tweede plek, en Victor van Niekerk en Rowen Mak op een derde plek.  Thomas Meijer, beginnend wedstrijdjudoka wist geen partij te winnen, maar liet mooi sterk judo zien.