Sint-3411

Juf Mieke van Speel- en Werkhoeve al 44 jaar stiekem verliefd op Sinterklaas

Al weken is de Speel- en Werkhoeve in sinterklaasstemming. De school is mooi versierd, leerlingen spelen in de sinthoek, schrijven sinterklaasverhalen, rekenen met pepernoten, zingen sinterklaasliedjes, schrijven originele sinterklaasverhalen, knutselen en tekenen stoomboten en gymmen als pieten. Ook zijn de rommelpieten en strooipieten langs geweest. De meestal keurig opgeruimde school veranderde in een grote bende.
Vandaag kwam Sinterklaas zelf op bezoek. Een spannende dag voor juf Mieke. Juf Mieke is al 44 jaar stiekem verliefd op Sinterklaas. In haar mooiste jurk en met een prachtige “waarbij- aardbei” hoed stond ze op Sinterklaas te wachten. En dat duurde lang… Eindelijk kwam Sint als prins op het witte paard naar de Speel- en Werkhoeve. Met een roos in zijn hand.

Het witte paard van Sinterklaas was behoorlijk zenuwachtig. Het paard was geschrokken van een brandweerauto en wilde in galop er vandoor. De leerlingen hebben dan ook met hun fluisterstem sinterklaasliedjes gezongen. Juf Mieke was sprakeloos en de kinderen genoten van de liefde die in de lucht hing. Sinterklaas had een hart met snoepgoed voor juf Mieke meegenomen en voor de kinderen natuurlijk zakken vol kadootjes. De bovenbouw leerlingen hebben Sinterklaas geholpen door prachtige surprises en gedichten te maken voor elkaar.

Een bijzondere dag vol liefde en aandacht voor elkaar. Samen maken we er een fijne school van. En met een beetje hulp van de Ouderraad.X