Kaaskeuring door kaasmeesters in Bodegraven

Op donderdag 14 september schitterde de kaasgemeenschap tijdens de jaarlijkse kaaskeuring voor de Najaarsmarkt. Dit smakelijke evenement, georganiseerd door de Marktcommissie en de Van der Sterre Groep, bracht de fijnste kazen samen, met als hoogtepunt een verrassingsbezoek van de gewaardeerde burgemeester Michiel Grauss keek met veel enthousiasme die zijn expertise en smaakpapillen inzette om de kaasmeesters te ondersteunen. (Boeren)kaas wordt door een erkende keuringscommissie gekeurd op geur, smaak en kwaliteit.
De kaaskeuring trok een brede selectie van kwaliteitskazen aan, elk doordrenkt met de liefde en passie van lokale kaasmakers. Elke kaas werd grondig beoordeeld op basis van verschillende criteria, waarbij maximaal 100 punten te verdienen waren. Deze beoordelingscriteria omvatten 10 punten voor de kwaliteit van de doorsnede, 20 punten voor de consistentie van de kaas, 20 punten voor de geur, 10 punten voor het uiterlijk en de presentatie, en ten slotte maar liefst 40 punten voor de smaak. Loes de Graaf was druk bezig om alle resultaten te verwerken achter de laptop.

Vanavond zal de spanning op zijn hoogtepunt zijn als de resultaten van de kaaskeuring worden aangekondigd in het sfeervolle Kaasmuseum van Bodegraven. De winnaars zullen hun trofeeën in ontvangst nemen en de allerbeste kazen zullen worden tentoongesteld op de Kaas en Bloemenshow.

Advertentie