Vega-campagne van start gegaan 

Na de succesvolle meet-up van juni is na de vakantie de Vega-campagne van start gegaan van de burgerbeweging mijnklimaatpartij. Deze week is aan alle restaurants in Bodegraven gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina alle vega-gerechten die worden aangeboden, en pas daarna alle andere gerechten. Zo wordt de keuze voor vega-gerechten aangemoedigd. 
Bij de gemeenteraad is ook aandacht gevraagd voor dit onderwerp. De gemeente kan bijvoorbeeld zelf ook besluiten alleen nog vegetarisch voedsel aan te bieden, of zoals enkele andere gemeenten al doen alle gevelreklame voor vlees en dierlijke producten te verbieden.

Vriendelijk 

Tijdens de meet-up zijn nog veel meer ideeën verzameld. “En het is de bedoeling dat mensen zich niet terecht gewezen voelen, maar juist vriendelijk uitgenodigd om hierin een stapje te zetten, en zo het klimaat wat minder onder druk te zetten”, aldus Anne-Sophie Biekram voorzitter van deze meet-up. 

Koken

Een van de volgende acties om vega eten te promoten is het organiseren van kook workshops op vegetarische basis. Bij komende festiviteiten gaat mijnklimaatpartij bovendien proberen om vegetarische foodtrucks naar Bodegraven te krijgen, voor de klimaatwinkel. 

Klimaatschade

Met het promoten van vega eten wil mijnklimaatpartij opnieuw een bijdrage te leveren in het beperken van de klimaatschade. Voorzitter Bram Tack: “Van een gemiddeld huishouden wordt 21% van de CO2 uitstoot veroorzaakt door het voedsel, en dan nog het meest door het eten van dierlijke eiwitten: vlees en zuivel. Als klimaat-beweging willen we handelingsperspectieven in onze gemeenschap bieden, dichtbij, eenvoudig, en vaak ook nog leuk en prettig – zoals een boom planten, deelauto’s en spullen ruilen&delen.” 

Advertentie