WhatsApp Image 2020-08-01 at 13.04.15 (1)

Kinderen Ambachtshof bouwen grote hut en overnachten daarin

De Vakantiespelen gaan niet door wegens corona; voor veel kinderen een teleurstelling. David en Daniëlle Kingma van de Ambachtshof bedachten daar iets op en organiseerden een heuse huttenbouw, waar zo’n 10 kinderen aan meededen. Op 31 juli zijn de kinderen in de ochtend begonnen met het bouwen van een grote hut, waar ze die nacht ook sliepen.
Mooi weer

“Het was gisteren prachtig weer. We hebben een gezellige buurt en maakten een mooie hut”, aldus Edwin van den Heuvel, zelf ook vader.

“‘s Ochtends zijn ze begonnen met bouwen. Toen het bijna helemaal stond hebben de kinderen met zijn allen pannenkoeken gegeten en zijn ze naar de Reeuwijkse Plassen gegaan om lekker te zwemmen. Toen ze terugkwamen hebben ze de hut ingericht: dekens, matrassen, opblaasbedden, heel leuk.”

Hut bekijken

Hoe de kinderen reageerden op het idee? “Heel enthousiast, ze hebben zich er enorm op verheugd en gigantisch gewerkt en getimmerd. Er is echt iets leuks van gemaakt.” Benieuwd naar het eindresultaat? “Als mensen het leuk vinden om even te kijken, dan kan dat. De hut blijft nog even staan.” vertelt Van den Heuvel.X