Koningsdag in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Woensdag 27 april vieren we Koningsdag. Na twee jaar van geen feestje vieren mag het dit jaar weer en pakken de organisaties in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk uit.
Vrijmarkt centrum Bodegraven

In Bodegraven start om 08.00 uur de vrijmarkt in het centrum van Bodegraven, meldt de ECB. Liefhebbers kunnen al vroeg in de ochtend een plekje bemachtigen om de spulletjes uit te stallen. Je hebt tot ongeveer 12.00 uur de tijd om te snuffelen op de markt. 

Koningsdag in de Oude Zustertuin – 13.30 uur tot 16.00 uur

Op Koningsdag, woensdag 27 april, is er feest voor kinderen in het speel- en dierenpark! Dit koningsfeest duurt van 13.30 uur tot 16.00 uur. Kinderen kunnen met strippenkaart van € 5.00 leuke activiteiten en spelletjes doen. Er staat een springkussen, er kan een spelletjesparcours gelopen worden en er is een heuse bingo. Deze strippenkaart is inclusief limonade, snoepjes en een klein cadeautje.

Maar er is meer. Badmintonclub BBS laat iedereen kennismaken met de mooie badmintonsport op het veld. Uiteraard mag iedereen meedoen! De organisatie benadrukt dat het programma veel kleinschaliger van opzet is dan de feesten voorheen op Koningsdag /Koninginnedag. Komend feest is gericht op kinderen van de basisschool en (groot-)ouders. Er is geen muziek en er is geen horeca. Er wordt wel koffie of thee geschonken.

In de Oude Zustertuin is geen pinbetaling mogelijk, dus neemt u contant en klein geld mee. Stichting De Oude Zustertuin hoopt op een gezellige middag!

Raadhuisplein – 15.00 uur tot 21.00 uur

Op Koningsdag is het vrijwel altijd feest in Bodegraven-Reeuwijk. Toch is er dit keer een twist: de feestelijke dag zal dit jaar langer – in de avond – doorgaan op het Raadhuisplein.  Het initiatief “voor een feestje” komt van Thijs Mansier en Ben van ‘t Hof. De band die komt optreden is inmiddels bekend: ‘Mag het wat zachter.’ 

FESTIVAL-ESQUE FEESTJE

Waarom moeten we dit jaar met Koningsdag in Bodegraven blijven? “Omdat Koningsdag hier het leukst is. Het is een beetje traditie dat mensen in Bodegraven zijn tijdens het feest. Voorgaande jaren had je altijd de open dag in de Zustertuin; eigenlijk is het een gewoonte geworden dat iedereen elkaar toch wel ziet. Ik heb daar veel respect voor. Ook in Reeuwijk is er altijd een mooi, groot evenement.” Dit jaar wordt door De Oude Zustertuin iets anders georganiseerd dan de traditionele open dag. “Als alternatief daarop gaan we voor het eerst op het Raadhuisplein een festival-esque feestje neerzetten.” aldus Thijs Mansier, zelf ook muzikant en bekend van horecagelegenheid BAAS en tevens Startistic Entertainment.

‘GOED BANDJE, BIERTJE EN HOPELIJK VEEL ZON’

“We willen, na het programma van de Zustertuin, rond 15.30 op het Raadhuisplein starten met muziek. Koningsdag moet een beetje een familie-ding zijn. Het wordt niet heel bombastisch, maar gewoon gezellig: een goed bandje, een biertje, en hopelijk veel zon.” De festiviteit zal tot 21.00 uur duren. “Met het aantal inwoners dat we hebben, vind ik dat het hoog tijd is dat wij hier ook in de avond een goede Koningsdag hebben.”

LOKAAL KARAKTER

Wat maakt het feest in Bodegraven-Reeuwijk onderscheidend van andere Koningsdag-feesten? “Omdat je buurman er ook is. Ik vind het lokale karakter met een Koningsdag altijd leuk. Ik hoop dat mensen ervoor kiezen om hier te blijven.”

PUHA 20.00 uur – 

Om de dag feestelijk af te sluiten. 100% feest. 100% Oranje en natuurlijk HELEMAAL TOP. Om 20:00 uur gaan de deuren open. Intree bij de deur 5 euro.

Iedereen moet op Koningsdag naar de kroeg kunnen. Er is dus alleen leeftijdsscreening voor een 18+ stempel om drank te kunnen halen. Dus vaders, moeders, opa’s, oma’s en kids: met elkaar losssss.

Koningsdag in Reeuwijk – Brug

Koningsdag in Reeuwijk-Dorp

Koningsdag Nieuwerbrug aan den Rijn

Oranjevereniging ‘Prins Juliana’ Nieuwerbrug aan de Rijn organiseert een vol Koningsdag programma. Alle activiteiten worden gehouden op of bij het plein voor het Wierickehuis van 10:00 tot 18:00 uur. Alles is contant betalen deze dag.

Koningsdag in Nieuwerbrug 2022

 

 X