Koningsdag terug in Bodegraven

blank

Zaterdag 27 april kan iedereen weer als vanouds genieten van een oergezellige Koningsdag in Bodegraven. Een nieuwe groep vrijwilligers besloot vorig jaar om het Bodegraafse familiefeest nieuw leven in te blazen. Nu is het bijna zover en worden de puntjes op de i gezet. Judith van Donk is één van de initiatiefnemers. We stelden haar wat vragen.

blank


Jij dacht, iemand moet het doen?

“Haha, precies dat. Het gemis was ontzettend groot vorig jaar; geen Koningsdag in Bodegraven. Althans, niet voor het bredere publiek. Zelf vond ik dat ook ontzettend jammer. Eigenlijk vond ik het gewoon niet kunnen. Zeker niet als je terugdenkt aan al die jaren gezelligheid in De Oude Zustertuin. Dat dorpsgevoel, lekker basic, muziekje luisteren, drankje doen en voor de kids een leuk programma met creatief en spellen. Met elkaar creëer je de sfeer en die was uniek. Die sfeer halen we nu weer terug.”

Klinkt nu al gezellig. Is het veel werk?

“Uiteraard. Lekker basic klinkt misschien makkelijk, maar vergis je niet. Voorheen organiseerde De Oude Zustertuin dit jaarlijkse evenement met eigen vrijwilligers. Stuk voor stuk mensen die het hele jaar door al in touw zijn om het dieren- en speelpark met succes draaiende te houden. Dan kwam de jaarlijks terugkerende Open Dag er op Koningsdag ook nog eens bij en dat is best een hele kluif. Die rol nemen wij nu van hen over.”

Wie zijn ‘wij’?

“Wij, dat is een heel mooi clubje mensen. Bodegravers die van organiseren houden, die iets willen doen voor een ander, mensen in beweging willen krijgen. Naast dat het leuk is voor de inwoners van Bodegraven is het goed voor de lokale horeca. Mensen kunnen ’s ochtends naar de vrijmarkt in het dorp en om 12:00 openen wij de poorten van De Oude Zustertuin voor een middagprogramma dat voor iedereen gratis toegankelijk is. We sluiten af om 17:00 waarna de horeca weer kan aansluiten op ons. Mooier kan toch niet? Meer mensen blijven daardoor op het dorp en dat is op zo’n dag gewoon hartstikke fijn.”

En het kostenplaatje?

“De kosten houden we zo laag mogelijk. Dankzij bijdragen van sponsors kunnen we dit evenement organiseren en dat is natuurlijk geweldig. We zoeken er nog wel een paar, want dan zijn we helemaal risicovrij qua kosten. Wat we overhouden doneren we aan De Oude Zustertuin. Tijdens Koningsdag verkopen we munten waar je een hapje en drankje van kunt kopen. Deze munten zijn alleen geldig op 27 april 2024 en stel, je houdt munten over, dan kun je dat zien als een extra donatie aan De Oude Zustertuin.”

Opbouwen en afbreken gebeurt op één dag?

“Yes, dat wordt wel aanpoten. Daarom vragen we iedereen om een handje te helpen. Dat kan heel eenvoudig: ruim je eigen vierkante meter op. Ook werken we met plastic bekers waar statiegeld op zit en dat voorkomt een hoop rommel. Als iedereen er een beetje op wil letten, verwachten we met een uur helemaal opgeruimd te zijn na afloop. Opbouwen doen we tussen 8:00 en 11:00. Direct om 17:00 gaan we afbouwen en opruimen. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger. Met elkaar hebben we het zo geregeld. We hebben al veel hulp aangeboden gekregen, maar extra handjes zijn zeer welkom, al is het maar een uurtje.”

Wat verwacht je van Koningsdag dit jaar?

“Een topdag! Ten eerste omdat De Oude Zustertuin haar locatie beschikbaar stelt voor dit lokale evenement, waar we ontzettend blij mee zijn. De sfeer is altijd gemoedelijk, het terrein is overzichtelijk en er is genoeg ruimte voor een podium, een bar, een foodplein en allerlei spellen voor kinderen van alle leeftijden. We willen een laagdrempelig evenement organiseren waar iedereen zich bij betrokken voelt als bezoeker, vrijwilliger of sponsor. Zelf kijk ik er echt naar uit.”

Oproep aan inwoners van Bodegraven

Wil je helpen bij de opbouw, afbouw of tijdens de middag? Of wil je vanuit jouw bedrijf of privé een donatie doen aan Koningsdag Bodegraven? Stuur een mail naar info@oranjebodegraven.nl of kijk op www.oranjebodegraven.nl

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank