Opslag

Kordaat optreden wijkpolitie voorkomt inbraak

Op donderdagavond 22 april is een poging tot inbraak verijdeld door kordaat optreden van onder ander politie wijkteam Bodegraven in samenwerking met de Bodegraafse Beveiligingsdienst(BBD). Ondanks de inzet van de politiehelikopter zijn de daders niet gevonden. 




In het pand aan de Dronenhoek hangen de trotse herinneringen aan de tijd dat hier vanaf 1928 orgels van Eminent werden vervaardigd. De orgelbouwer is inmiddels allang weg en in Bodegraven is deze locatie bekender als de voormalig Blokker locatie. Het pand bestaat uit een warehouse gedeelte en een enorm kantoorpand aan de achterzijde. Van de kleurrijke historie van het gebouw is in het kantoorgebouw weinig meer over. Door de jaren heen waren de huishoud artikelen van de Blokker en de pijpen van het orgel ingeruild voor krakers en hangjeugd.

Een ontwikkeling die voor omwonende, gebouweigenaar en algemene veiligheid niet wenselijk waren. Na lange tijd van rust nam de onrust in de afgelopen periode weer toe en hebben het wijkteam van de politie, omwonende en huurder samengewerkt om de rust in het gebied terug te krijgen. Na enkele incidenten kreeg het gebouw de bijzondere aandacht van de politie en dit leidde vorige week zondag tot een aanhouding van 2 verdachten nadat ze door een van de omwonende waren gevolgd.

Na dit incident is de beveiliging in het gebouw in nauw overleg met de politie aangescherpt . Mede hierdoor kon de gepoogde inbraak snel worden gesignaleerd en was de de politie binnen 5 minuten – in grote getale – ter plaatse inclusief ondersteuning van een politiehelikopter. Ondanks het grote politie optreden konden de daders in het kantoorlabyrint niet worden gevonden. De rust is echter weer volledig wedergekeerd met dank aan wijkagent Tomas en de omwonenden.















X