A35F9DAE-8C57-4C0B-AD2F-3DC0EDE3DF64

Brand in bijgebouw bij kinderdagverblijf

Update: kinderen zijn veilig en hoeven niet eerder opgehaald te worden. – De hulpdiensten zijn massaal opgeroepen voor een brand in een bijgebouw aan de Oud Bodegraafseweg in Bodegraven. Het gaat om een schapenschuur bij het kinderdagverblijf Tuinhuis. De kinderen zijn allemaal veilig. De oorzaak van de brand is onbekend.
Update

De eigenaresse van het Tuinhuis heeft met man en macht geprobeerd om alle schapen naar buiten te brengen. Medewerkers van het Tuinhuis en bewoners van de nabijgelegen woonboerderij hebben ook geholpen met blussen, met emmers water. De schapenschuur heeft aan de achterkant in brand gestaan, aan de kant van het weiland de vlammen waren zichtbaar, en die konden zij doven door snel te handelen. Daarmee is erger voorkomen. Wel kwam er nog steeds veel rook vrij.

Kinderen

Door het snelle optreden van de hulpdiensten hoefde het pand van het kinderdagverblijf niet ontruimd te worden en konden de kinderen blijven waar ze waren. Kinderopvang het Tuinhuis heeft de ouders een bericht gestuurd om iedereen op de hoogte te stellen dat het niet nodig is om de kinderen eerder op te halen en dat zij op de normale tijd opgehaald kunnen worden.

VIDEO

Foto’s

 

Later meer

X