Linda Mansveld genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar 2021’

Linda Mansveld, lerares op CBS De Brug te Nieuwerburg, is genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar 2021’ in de categorie ‘Primair onderwijs’. In haar nominatie-video komen onder anderen de leerlingen en ‘juf Linda’ voor; met resultaat. Samen met Angela Esajas en Cherelle Bouwen zal Linda als ambassadeur het primair onderwijsvak promoten. De 21e editie van de verkiezing zal op 4 december resulteren in een winnaar.
“Tijdens een grote vergadering met alle onderwijsgroepen, Prins Constantijn en Ali B, zag Linda zichzelf ineens verschijnen op beeld. De genomineerden per categorie werden getoond. Ik had het helemaal niet meer aan zien komen. Ik dacht: ‘Wat? Dat ben ik!’. Het was een complete verrassing.”

Passie

“Ik geef les aan groep 6 en 8, mijn werk is gewoon mijn passie. Ik vind het fantastisch om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van kennis van kinderen, maar ook om hen de wereld in te helpen. Ook vind ik het belangrijk dat ze daarvoor een veilige haven en vertrouwenspersoon hebben.”

Lef en pestgedrag tegengaan

Waarom ze denkt dat ze is gekozen? “Ik denk omdat ik een leerkracht ben met lef en keuzes durf te maken voor mijn groep, en niet bang ben om af te wijken van wat normaal is. Ik gooi regelmatig de methode helemaal om en bouw eigen lessen. Verder denk ik dat ik een juf ben die waarde hecht aan pestgedrag tegengaan. Er is altijd aandacht voor ieder kind; ik zoek daarin ook echt wel de samenwerking met ouders op.”

Invloed uitoefenen en inspireren

“Ik ben een jaar lang ambassadeur voor het beroep. Op 19 mei is de Big Improvement Day; dan zijn er ook gesprekken met mensen die verstand hebben van onderwijs in de hogere tak. We kunnen zo ook echt een beetje invloed uitoefenen. We hopen nieuwe mensen te inspireren om voor het vak te kiezen.” Waar Linda zich graag voor in wil zetten? “Ik wil meer de verbinding leggen tussen de theorie en de praktijk. Ik denk dat het mooi is dat we als leerkrachten, als ervaringsdeskundigen, mee kunnen praten over ideeën en beleid voordat iets doorgevoerd wordt.”

Video bekendmaking:

Nominatievideo:

Beeld hoofdfoto: MeneerMegens op YouTubeX