Lucas van Waveren 9e op NK Atletiek 100 meter

Slechts anderhalf jaar geleden zette de 25-jarige Lucas zijn eerste stappen in de wereld van de atletiek bij AAV’36 in Alphen a/d Rijn. Nu al heeft hij de sport in zijn greep. Op vrijdagavond 28 juli 2023 nam Lucas deel aan de halve finale van het NK atletiek in Breda, waar hij op slechts 0,05 seconden naast een plek in de finale greep. Voorheen speelde Lucas jarenlang voor Rohda’76 uit Bodegraven, waar hij enkele wedstrijden voor het eerste team speelde voordat hij de overstap maakte naar atletiek.

Met een indrukwekkende tijd van 10,63 plaatste Lucas zich eerder op de dag als snelste atleet voor de halve finale. Met veel trots eindigde hij uiteindelijk als negende met een tijd van 10,77, net een plekje verwijderd van de felbegeerde finaleplaats. De dag was echter een triomf voor de jonge atleet, en hij zal deze prestatie niet snel vergeten.

Lucas had weinig tijd om van zijn succes te genieten, want de volgende uitdaging stond al voor de deur. Op zaterdag stond hij gepland voor de voorronde van de 200 meter op hetzelfde NK. Helaas gooide een blessure roet in het eten tijdens de voorbereiding.

Ondanks de teleurstelling van het missen van de finaleplaats en de blessure, kan Lucas trots terugkijken op zijn opkomst in de atletiekwereld.

Hoofdfoto: Raul van Harmelen

VIDEO

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank