Mannen Triathlon Team Bodegraven promoveren naar Eredivisie

Zaterdag 16 september reisden de drie divisie teams van Triathlon Team Bodegraven af naar Roermond. Daar stond de laatste wedstrijd van de teamcompetitie op het programma: een team relay, bestaande uit 300 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen.
De heren 3e Divisie beter het spits af en deden dat fantastisch. Wouter van Catz, Roland Scholte, Bastijn Boele en Jan Boot waren de snelste. Dit leverde ze een tweede plaats in het eindklassement op.

Na de mannen was het de beurt aan de vrouwen met Vivian Boijens, Rosanne Malschaert, Cissy Bon en Jonne Boot. Rosanne: “Ieder heeft op z’n eigen niveau goed gestreden. 

Onze strategie was om te starten met onze sterkste vrouw, om zo lang mogelijk voorin het veld te blijven en te kunnen stayeren bij de kopgroep. Vivian wist zich ondanks de misselijkheid goed staande te houden. Ze gaf ‘het denkbeeldige stokje’ aan mij over met een derde plek. Ik kon vervolgens met zwemmen het gat naar de nummer 2 en 3 dichten. Met fietsen bleef ik stabiel en hardlopend kon ik de nummers 1 en 2 inhalen. Vervolgens was het de beurt aan Cissy om in koppositie te starten met zwemmen. Dat heeft ze dapper verdedigd, net als Jonne. Uiteindelijk was het niveau van de andere teams toch wat te hoog gegrepen en werden we 10e.” De dames behaalden hiermee een 9e plek in het eindklassement van de teamcompetitie. 

Aan het eind van de middag was het tijd voor de mannen 1eDivisie. Siwar Kool, Thijmen Polman, Stefan Nieuwehuis en Andy Koolmees maakten er een spannende strijd van. Siwar startte razendsnel en zette de beste tijd neer van het hele veld. De andere mannen konden deze koppositie niet vasthouden, maar hebben gestreden voor wat ze waard waren: een nette 10de plek en een 12de plek in het eindklassement. Hiermee promoveren zij volgend jaar naar de Eredivisie en strijden ze om de landstitel op het allerhoogste niveau. 

Advertentie