Marleen & Peter in ReBoWoont verbouwden: “We leefden twee jaar tussen het stof”

Marleen Maassen (35) en Peter Postma (38) wonen samen met hun Reza (bijna zeven maanden) op een sprookjesachtige locatie uit 1939, te Bodegraven. De woning, waar geregeld nichtjes en neefjes de fantasie van ‘Knibbel, Knabbel, Knuisje’ tot leven brengen, is sinds 2018 in het bezit van het stel. – Iedere week zal ReBonieuws een inwoner van Bodegraven-Reeuwijk uitlichten. Dit artikel komt tot stand in samenwerking met Karwei en Freek Hypotheek. 
‘bel de makelaar maar!’

Waarom kozen jullie voor wonen in Bodegraven-Reeuwijk?

“Marleen komt uit een dorp van twee boerderijen en een kerk in Brabant, ik uit Friesland.” aldus Peter. “We hebben elkaar zo’n negen jaar geleden ontmoet in Utrecht.” Marleen: “We woonden daar samen in Peters’ huis.” Toch wilde Marleen meer in de buurt van haar werk in de internationale agrarische sector wonen. Peter wilde, als organisator van reizen voor klassieke auto’s, graag garages voor zijn auto’s. Ze gingen daarom op zoek, en vonden al snel. Marleen: “Dit was het tweede huis dat we zagen op Funda. Ik heb slechts de eerste twee foto’s bekeken, en heb het huis doorgestuurd. Toen kreeg ik van Peter een Appje: ‘bel de makelaar maar!” Het stel ging kijken, in hun mooiste kledij. “We waren meteen verkocht. Het was best wel spannend, we waren lang niet de enigen die dit wilden kopen.” Uiteindelijk kregen ze de woning. “Ik denk dat we de gun-factor hadden. Nog steeds hebben we heel goed contact met de familie Steenbergen, die hier ongeveer vijftig jaar heeft gewoond.” 

Hoe is de integratie verlopen in Bodegraven-Reeuwijk?

Peter: “Echt heel erg goed. Ik woonde in Utrecht in een echte volksbuurt, maar als ik iemand op straat tegenkwam sprak ik diegene nooit. In Bodegraven hebben we van het begin af aan altijd leuk contact met de buren. Het zijn allemaal autogekken hier, dus dat klikte al snel.” Marleen: “De buren zijn gepensioneerde boeren, en ik kom zelf ook van een boerderij. We kwamen echt in een warm bad.” Peter sportte bij Fit Living Well en is inmiddels gaan kickboksen. Marleen ontmoette mensen bij de “pufclub, de zwangerschapsgym” toen zij in verwachting was van Reza.

‘We leefden twee jaar tussen het stof. Je komt uit je werk, en je gaat meteen weer aan het werk.’

Wat vinden jullie nu het leukst in Bodegraven-Reeuwijk en waarom?

Marleen kijkt naar haar dochter “Ik vind het zo heerlijk dat ik haar in de wagen kan leggen en dat we dan kunnen wandelen naar de bieb, de supermarkt, de Hema, kledingwinkels. Bodegraven is klein, maar het heeft alles wat je nodig hebt.” Peter: “Het is dorps, het is stil ‘s avonds. Met een watertje en een bruggetje. Het enige wat we missen aan Utrecht is jongeren, jeugdigheid.”

Wat is jullie favoriete plekje thuis en waarom?

Peter: “Het huis was goed en met veel liefde onderhouden, maar had echt een jaren zeventig stijl, tachtig op zijn best. Overal lag vloerbedekking, er zaten misschien wel tien lagen behang op de muren.” Zonder achtergrond in klussen begon het stel, samen met familie en vrienden. Peter was altijd al wel handig, Marleen is een boerendochter: “Isoleren, gipsen, verven, kozijnen plaatsen..” Peter: “We leefden twee jaar tussen het stof. Je komt uit je werk, en je gaat meteen weer aan het werk. Er is geen muur onaangetast gebleven. Het verbouwen heeft veel stress, ellende en geld gekost, maar ik zou het morgen weer doen.”

Persoonlijke foto: ‘de eerste klusdag’

Persoonlijke foto tijdens het klussen

De transformatie kreeg vorm. Doordat een muur in het midden van het huis is gesloopt, kan nu door het huis heen worden gekeken. De slaapkamer werd een keuken. Ook kwam het stel een bijzondere plek tegen: achter het behang bleek een oude speelgoedkast te zitten. Peter: “Waar ik het meest blij mee ben is de badkamer. Die had eerst de breedte van mijn schouders” maar door een dakkapel is er meer ruimte. Ook haalden ze het plafond in de slaapkamer weg, zodat ze “in de nok kunnen kijken.” Een idee waar het stel het eerst niet over eens was, maar “nu is het mijn favoriete plekje in huis” vertelt Marleen. Ook kwam haar wens uit: “Ik zei als kind: ‘Ik wil later een grote boom in de tuin. Dat is gelukt.”

Persoonlijke foto van de slaapkamer

Persoonlijke foto tijdens het klussen

Door: Anne van Schothorst 

 

X