Nationale Ouderendag in Bodegraven-Reeuwijk

Vandaag, 7 oktober, is het nationale ouderendag. Deze dag wordt elk jaar door het Nationaal Ouderenfonds georganiseerd. Zij zetten zich in voor alle ouderen in Nederland. Met als doel dat iedereen de kans krijgt op een actieve manier oud te worden. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk sluit zich volledig aan bij dit doel. Wethouder Dirk-Jan Knol is vandaag bij verschillende zorginstellingen langsgegaan om met ouderen in gesprek te gaan over de faciliteiten voor ouderen in de gemeente.
Wethouder Knol heeft taart meegenomen voor de ouderen in de zorginstellingen. Om de ouderen in het zonnetje te zetten: “We hebben een lange periode van corona achter de rug en we zijn blij dat we elkaar weer kunnen zien en ontmoeten. Elkaar ontmoeten en het creëren van verbinding is voor iedereen van groot belang, maar zeker voor ouderen. Op die manier blijf je sociaal actief en dat draagt bij aan gezond oud worden”. 

Uit het gesprek van de wethouder met de ouderen komt naar voren dan dé oudere niet bestaat. Dat blijkt ook uit het aanbod activiteiten in de dorpen, waar voor ieder wat tussen zit. De gedeelde wens is dat alle ouderen gezond en veilig oud kunnen worden in hun eigen omgeving. Daarom worden er binnen de gemeente verschillende activiteiten voor ouderen georganiseerd. Deze activiteiten zijn veelal gratis en zonder vaste verplichtingen. De wethouder sluit de dag af met een positief gevoel. “Het is goed om te zien hoeveel activiteiten er voor ouderen binnen de gemeente georganiseerd worden.”

Zelf deelnemen aan activiteiten?

Voor sommige activiteiten word je benaderd door een organisatie. Bijvoorbeeld door de welzijnsorganisatie SAM voor het Huisbezoek 70+. In dit Huisbezoek wordt besproken of je hulp of ondersteuning nodig hebt. Daarbij ontvang je een Wegwijzer voor Senioren, waarin veel informatie staat over uitlopende onderwerpen waar ouderen behoefte aan hebben. Voor andere activiteiten kan je zelf actie ondernemen. Op www.bodegraven-reeuwijk.nl/nationale-ouderendag-bodegraven-reeuwijk vind je een lijst met verschillende activiteiten waar je makkelijk aan deel kan nemen. Mocht vervoer naar de activiteiten een probleem zijn. Kijk dan naar de mogelijkheden onder het kopje mobiliteit. Ook kan je op de gemeentewebsite informatie vinden over hulp en ondersteuning gerelateerde vragen.  

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank