Nieuw woningplan aan de Vlietkade in Bodegraven

De gemeente en TN Ontwikkeling BV zijn vandaag een overeenkomst aangegaan voor de ontwikkeling en bouw van 67 woningen op het voormalige Versluys-terrein tussen de Vlietkade en de Overtocht in Bodegraven.
Wethouder Dirk-Jan Knol en Martijn Goesten, directeur van TN Ontwikkeling BV, tekenden vandaag een anterieure overeenkomst. Dat is de eerste stap, waarna de plannen verder kunnen worden uitgewerkt. Namens het College van B&W zegt wethouder Knol hier erg content mee te zijn. “In deze tijden van grote behoefte aan nieuwe huizen zijn deze 67 woningen een prima aanvulling voor Bodegraven en onze hele gemeente. Het geeft ongetwijfeld weer extra beweging op onze woningmarkt.”

“Met deze binnenstedelijke woningontwikkeling willen wij een impuls geven aan de kern Bodegraven. We richten ons hierbij op een gedifferentieerd woonmilieu voor alle doelgroepen, zorgvuldig ingepast in de bestaande omgeving. Dit is echt een unieke locatie in het centrum, waar men straks groen en autoluw kan wonen aan intieme woonhofjes langs de Vliet”, aldus Martijn Goesten.

Het plan schetst woningen van verschillende aard. Er komen 17 sociale (huur)appartementen en 50 koopwoningen in verschillende prijsklassen. De koopwoningen zijn 4 comfortwoningen bedoeld voor senioren die vooral op de begane grond willen wonen, 8 wat duurdere appartementen, 9 beter betaalbare rijtjeshuizen en 29 woningen met een eigen tuin, variërend in prijsklasse. De woningen krijgen een eigentijds ontwerp, zijn energiezuinig en volledig aardgasloos. Er komen 123 parkeerplaatsen. Dat is inclusief 18 extra parkeerplaatsen om de parkeerdruk in de omgeving te verminderen.

Planning

Thunnissen uit Heemstede is verantwoordelijk voor de realisatie. Zij willen over een jaar, begin 2024, starten met de bouw van de huizen. Eerst wordt het plan in samenspraak met buurtbewoners en betrokkenen verder uitgewerkt en dan komt het bestemmingsplan voor alle inwoners ter inzage. De woningen gaan in het vierde kwartaal van 2023 in de verkoop. Meer info over het nieuwbouwplan is te vinden op vlietkade-bodegraven.nl.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank