20180706_155037

Nieuwe POP-UP Galerie in Kerkstraat in Bodegraven

Op vrijdag 13 juli wordt om 17.00 uur POP-UP Galerie Marryzglaz in de Kerkstraat 22 in Bodegraven officieel en feestelijk geopend  door Wethouder Robèrt Smits van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ook wethouder Inge Nieuwenhuizen en de centrummanager Jeroen Wichers zijn bij deze opening aanwezig.
Deze POP-UP Galerie is begin van het jaar tot stand gekomen dankzij bemiddeling van de centrummanager Jeroen Wichers en met dank aan de eigenaar van het pand.

Marry Buiks, glaskunstenaar uit Bodegraven, heeft wederom een winkelruimte, nu in de Kerkstraat, ingericht met verschillende werken van kunstenaars uit o.a. Bodegraven-Reeuwijk.  Het realiseren van een tijdelijke POP-UP Galerie is Marry Buiks niet vreemd. In 2017 heeft hij dit namelijk al eerder, samen met een aantal kunstenaars, op een succesvolle wijze in Rijnhoek Plaza 

in Bodegraven, weten te realiseren. Drie maanden hebben de kunstenaars toen gebruik mogen maken van een prachtige ruimte om hun kunstwerken tentoon te stellen om vervolgens plaats te maken voor een nieuwe huurder.

De behoefte aan een ruimte in Bodegraven, waar de drempel laag is en waar men op een ongedwongen manier kunst kan bewonderen, heeft deze Galerie toen al bewezen. 

De kunstenaars hebben toen de oproep gedaan dat zij van harte hopen dat er wederom een eigenaar van een leegstand pand zich zou melden zodat zij er weer zorg voor konden dragen dat er op kunstgebied nog meer te zien en te beleven valt.

Dat dit echter al zo snel vorm zou krijgen was een geweldige verrassing. Eind december kwam Marry Buiks in contact met Jeroen Wichers, de centrummanager en vervolgens is het allemaal heel voorspoedig gegaan. 

Hij heeft wederom snel de ruimte weten om te toveren tot een prachtige expositieruimte waar het werk van de verschillende kunstenaars uit o.a. Bodegraven-Reeuwijk weer geweldig tot zijn recht komen. Door het realiseren van deze POP-UP Galerie heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk laten zien dat zij hun beleid, om leegstand in het centrum aan te pakken, al vorm heeft gegeven. Door deze POP-UP Galerie valt er weer meer te zien en te beleven in het centrum. Dorpsbewoners maar ook toeristen geven aan dat zij niet alleen genieten van het mooie glaswerk in de etalage, maar ook de winkel met verschillende werken van andere kunstenaars als zeer verrassend ervaren.

Nieuwe expositie

Op vrijdag 13 juli a.s. kunt u in deze nieuwe expositie prachtige objecten vinden van 7 gastexposanten uit o.a. Bodegraven-Reeuwijk, Woerden en Alphen aan den Rijn. 

Naast het werk van de gastexposanten is er ook werk te zien van o.a. Cees in t Veld – schilderijen en fijn beeldhouwwerk; Anneke van den Broeke – schilderijen; Adri Oosterbroek – sieraden en tassen; Marijn van Teylingen – lichtobjecten; Marry Buiks – glasobjecten.X