Onderneming Bodegraafse Sanne (18) derde bij ‘Student Company of the Year’

De Bodegraafse Sanne van Ooijen (18) is tweedejaarsstudent Internional business and fashion in Rotterdam op Zadkine. Ze deed met vier medestudenten mee aan de competitie ‘Student Company of the Year’ van de Stichting Jong ondernemen, met hun onderneming ‘Strapmybag‘. Ze haalden de finale en op 15 juni werd bekend dat ze derde zijn geworden van de beste studentenonderneming van mbo scholen.
Sanne over de finale: “Het was een heel leuke dag. We hadden het online, dat was wel een beetje jammer. Uiteindelijk zijn we derde geworden, we zijn in de prijzen gevallen, dus dat is heel leuk.” Of ze de winst aan had zien komen? “Niet zozeer verwacht, stiekem wel gehoopt. We hebben heel erg ons best gedaan. We krijgen sowieso een award en er zit een kleine geldprijs aan, dat is investeringsgeld voor ons bedrijfje.”

Maar, met welk idee zijn ze nu uiteindelijk derde geworden? “Strapmybag zijn banden voor aan tassen, en dan vooral voor aan je sporttas en laptoptas. Ik volleybal al van kleins af aan. Als ik na de wedstrijd in de kantine zat en naar huis wilde, trof ik een stapel aan van dezelfde sportasssen. Met die straps van ons kan je je tas makkelijker herkennen. Daar zit een leuke print op, en je kunt ze ook laten customizen met bijvoorbeeld je naam of rugnummer. Dat is ook bij bedrijven; een kast met dezelfde zwarte laptoptassen; maar hoe makkelijk is het als je je tas meteen herkent door de strap?”

We zijn nu bezig om de eerste straps te verkopen, we gaan kijken hoe het loopt met een kleine oplage. We merken dat we veel berichtjes krijgen met ‘wanneer worden ze verkocht?’ Omdat we volgend jaar ons examenjaar in gaan wordt het qua tijd misschien een dingetje” maar ze is “zeker” positief om het door te zetten.

Waar de ondernemersgeest bij Sanne vandaan komt? “Van thuis af aan is dat er met de paplepel ingegoten, ze zijn thuis allemaal ondernemend.” Het heeft geleid tot resultaat. “We hadden totaal niet verwacht in de halve finale te komen, [noch] in de finale, en nu zijn we ook nog eens derde!”

“Mijn toekomstdroom is denk ik wel om hier een succes van te maken, en dat dit gewoon een goedlopend” bedrijf wordt. Ook hoopt ze dat “Strapmybag op hele verenigingen zit, dat we samenwerkingen hebben met grote bedrijven en dat we onze eigen fabrikant hebben. Ik denk dat dat voor nu wel mijn droom is.”

 

X