image00001

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevangen in Bodegraven

Een jonge pinguïn welke vrijdag was ontsnapt uit vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn is weer gevangen. Dit gebeurde aan het einde van de middag in Bodegraven.
Mensen zagen het beestje zwemmen bij de Rijnkade haven in Bodegraven. Na een belletje is de vogelverzorger van Avifauna in actie gekomen. Met een bootje en een schepnet is het dier gevangen ter hoogte van Fort Wierickerschans. 

VIDEO: Vangst pinguïn

 

Bedanken

Het vogelpark bedankt iedereen voor de hulp. “Momenteel wordt hij onderzocht, maar hij lijkt het avontuur goed doorstaan te hebben. Bedankt iedereen!”

Het was een jong van 5 maanden oud en is ca. 36 uur onderweg geweest. Met een boot hebben we hem in kunnen sluiten. Zodat de verzorger hem met een net uit het water heeft kunnen vissen. “Het was een heel leuk avontuur” zei Daan Looije 9 jaar.

Eerder op de dag

Een jonge pinguïn is vrijdag ontsnapt uit vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Hij werd vrijdag gezien bij Nieuwveen.

Vanmorgen twitterde iemand dat hij het beestje zag in de Oude Rijn tussen Zwammerdam en Bodegraven. Pinguïns kunnen ongelofelijk hard zwemmen (tot wel 50 km per uur) en goed lopen.

“Heeft u hem vanmiddag nog gezien? We horen graag de locatie zodat onze collega’s er direct naar toe kunnen komen om dit jong weer veilig terug naar Avifauna te brengen.X