Onverzettelijkheid brengt punten voor RVC’33 in matige wedstrijd

Onder koude omstandigheden werd vandaag de strijd aangegaan met EMM’21 dat in de ranglijst 1 punt meer had. De tip van de pupil van de week Ivar, om simpel te spelen werd geprobeerd op te volgen, maar de slordigheid, maakte het de thuisploeg moeilijk om in het spel te komen.

Gelukkig was EMM’21 ook niet op zijn best. Toch was er een duidelijk optisch overwicht voor EMM’21. RVC’33 had moeite om de weg richting de keeper van de bezoekers te vinden. Pas in de 35ste minuut hoefde hij handelend op te treden, op een situatie die hij zelf veroorzaakte. Junior Vince Heemskerk maakte zijn debuut in de basis van de hoofdmacht en moest met een gele kaart en een flinke waarschuwing gewisseld worden, om te voorkomen dat RVC’33 mogelijk met 10 man verder zou moeten.

EMM’21 miste echter ook de stootkracht om het de strijdende Reeuwijkers echt flink moeilijk te maken. Ondanks dat de linies organisatorisch soms niet voldoende gesloten leken. Dit was na rust iets beter verzorgd, waardoor er met meer vertrouwen iets verder van de goal kon worden gespeeld. De slordigheid was soms nog wel prominent aanwezig bij beide ploegen. EMM’21 kwam ook iets aanvallender uit de kleedkamer, maar kon eigenlijk geen potten breken. Waar RVC’33 uit counters de hardwerkende buitenspelers, aan het werk zette. In de 62ste minuut kopte Frank Stolwijk goed de 1-0 binnen.

Dit was het moment waarop EMM’21 onstuimiger de aanval zocht. Maar pas in de 85ste minuut speelden zij de death of the gladioles. In de 90ste minuut had Mark de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Na een geweldige aanname schoot hij helaas over en een minuut later kwam Frank nog vanaf links door en miste helaas ook. Een wedstrijd waarin de onverzettelijkheid de punten bracht.

Komende wedstrijd wacht ESTO. Een traditioneel mooie derby.