Op 4 mei ben ik 2 minuten stil. U ook?

blank

Ook al lijkt de oorlog ver weg, het is belangrijk dat we stilstaan bij wat er gebeurt. Laten we samen stilstaan op 4 mei, een moment van reflectie en herdenking. In deze stilte eren we degenen die hun leven hebben gegeven voor vrijheid en vrede. Laten we nooit vergeten en laten we samen de waarde van vrijheid koesteren. 

blank


Bent u om 20.00 uur ook 2 minuten stil? In onze dorpen zijn er verschillende 4 mei-comités die een bijeenkomst organiseren. U bent van harte welkom om daarbij aan te sluiten om samen te gedenken. 

Nieuwerbrug

19.50 uur: Op het plein voor het Wierickehuis is er het voordragen van het gedicht en een overdenking met een woordje van de voorzitter van de Oranjevereniging en van wethouder Robin Kersbergen. Er is twee minuten stilte en de Taptoe wordt geblazen. Daarna vliegen de duiven als symbool van de vrede. Na afloop is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee. 

Reeuwijk-Brug

19.30 uur: Vanaf De Ark lopen we in een stille tocht naar de gedenkplaats in het Dag Hammarskjøldplantsoen.

19.50 uur: We herdenken bij het monument met muziek van OBK, de Taptoe, 2 minuten stilte en het Wilhelmus. Burgemeester Michiel Grauss legt samen met de scouting en met leerlingen van OBS De Venen een krans. Predikant Muriëlle van Diepen van de Protestantse Gemeente De Ark verzorgt een toespraak. Leerlingen van groep 7 van OBS De Venen lezen drie gedichten voor. We sluiten weer af in De Ark.

Bodegraven

19.30 uur: Bij het monument voor de aula op begraafplaats Vredehof is er een herdenking. Rob van der Moolen draagt gedichten voor en Pieter de Jong en Saskia Teunissen laten muziek klinken. Bastiaan Meijer doet een bijdrage en Cock Karssen noemt de namen van de slachtoffers uit Bodegraven. Na de twee minuten stilte zingen we ons volkslied. Aansluitend is er een bloemlegging, onder andere door wethouder Jan Leendert van den Heuvel. We sluiten af met een gezamenlijk gezongen lied.

20.45 uur: Na de ceremonie bij de begraafplaats is er een muziekvertelvoorstelling in het Evertshuis: Theater na de Dam. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Ida Vos verzorgen Bert Vos & The Klezmer Society het programma Wie niet weg is, wordt gezien. Deze voorstelling organiseert het 4 mei comité samen met het Evertshuis.

Waarder

19.25 uur: Vanaf het kerkplein van de Ned. Herv. Kerk lopen we in een stille tocht naar het verzetsmonument. Daar wordt de Taptoe geblazen en is er 2 minuten stilte. We zingen couplet 1 en 6 van het Wilhelmus en er zijn kransleggingen. Een leerling draagt een gedicht voor en er is een toespraak van wethouder Dirk-Jan Knol. Vervolgens is er een defilé langs het monument. Na afloop is er koffie in de Huiskamer van Waarder.

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank