Opbrengst Actie Kerstboom Bodegraven voor De Oude Zustertuin

Vanwege de coronacrisis zijn sinds dit voorjaar alle evenementen afgelast. Ook voor het bestuur van De Oude Zustertuin is dit een domper. Geen Koningsdag, geen Jam in de Park, geen Najaarsmarkt en dus ook geen inkomsten uit deze evenementen. Tijd voor actie!, vond Tafelronde 158.
Inkomsten uit evenementen zijn van groot belang voor de begroting van De Oude Zustertuin. De tuin is een centrale plek in Bodegraven voor jong en oud. Om de voorzieningen in het speel- en dierenpark te kunnen onderhouden is geld nodig. “Nu zitten wij als leden van Tafelronde 158 al een tijdje stil”, vertelt Tom Smit. “Normaal gesproken organiseren we het hele jaar door activiteiten voor lokale doelen, zoals het hardloopevenement 10 van Boreft of een gezellige zondagmiddag in ouderencentrum Rijngaarde. Dit jaar gaat dat niet, maar we willen natuurlijk wel iets doen dat bijdraagt aan onze samenleving. Ook daar zijn we een serviceclub voor.”

De Bodegraafse Tafelaars staken de koppen bij elkaar en besloten kerstbomen te gaan verkopen voor het goede doel. “Eerder hebben wij van de 10 van Boreft-opbrengst ook een donatie gedaan aan De Oude Zustertuin, zodoende kwam dit doel gelijk naar voren. Karwei Bodegraven helpt ons met de inkoop van echte Nordmann kerstbomen en die gaan we verkopen op het Raadhuisplein op 4 en 5 december.”

Via de website van Actie Kerstboom Bodegraven is de Nordmann kerstboom in twee maten te bestellen. Medium en Large. Wie een pre order plaatst is verzekerd van een boom en kan deze ophalen op vrijdag 4 of zaterdag 5 december op het Raadhuisplein. “We staan daar met een opvallende stand kerstbomen te verkopen. De meeste bomen zullen dan al besteld zijn via een pre order en hoeven door de koper alleen maar opgehaald te worden. We bezorgen ook in Bodegraven voor een kleine meerprijs, maar vinden het net zo leuk als je jouw kerstboom bij ons komt ophalen.”

Bij de voorbereiding van de online kerstbomenverkoop kreeg Tafelronde 158 hulp van ondernemers uit Bodegraven die in recordtempo de website verzorgd hebben. “Klik, betaal en de bevestiging laat je aan ons zien als je de kerstboom ophaalt. We denken wel dat je snel moet zijn, want de eerste 30 bomen waren binnen no-time verkocht. Het is geweldig om te zien dat mensen zo enthousiast reageren en spontaan een kerstboom bestellen, terwijl het nog Sinterklaas moet worden.”  

De organisatie geeft als tip om de kerstboom eerst een nachtje in de schuur of garage te laten acclimatiseren voordat je de boom gaat zetten. Op de website www.kerstboombodegraven.nl zijn de kerstbomen te bestellen en is alle informatie terug te vinden over het goede doel.   X