Vosplan en gemeente realiseren 20 woningen in Reeuwijk-Dorp

Wethouder Kees Oskam heeft namens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een overeenkomst getekend met Vosplan Vastgoedontwikkeling BV om twintig woningen te bouwen in Reeuwijk- Dorp.
In de tweede fase van de nieuwe wijk Reesvelt heeft Vosplan in samenwerking met de gemeente een plan voor twintig woningen ontwikkeld. De gemeente is eigenaar van de locatie en maakt deze bouw- en woonrijp. Vosplan koopt de bouwrijpe kavels om het plan te realiseren.
Er komen zestien energie-neutrale woningen in de vrije sector. Dat zijn vrijstaande huizen, 2-onder-1 kap, rij- en hoekwoningen en seniorenwoningen. Daarnaast worden vier koopstartwoningen gebouwd. Dit zijn betaalbare koopwoningen met een speciale Koopstart-regeling, waarbij starters uit Reeuwijk-Dorp voorrang krijgen. De verkoop start over een paar weken. Meld je aan via www.groendorpsveld.nl voor meer informatie.

Vrije sector en sociale woningbouw

In Reeuwijk-Dorp wordt al hard gewerkt aan de nieuwe woonwijk Reesvelt. Projectontwikkelaar Vergeer is aan het werk voor 53 woningen, waarvoor even geleden de eerste paal is geslagen. De twintig woningen die Vosplan nu gaat ontwikkelen vormen de tweede fase van het bouwproject. Wethouder Kees Oskam: “Mooi dat we ook echt kunnen bouwen voor de inwoners van onze eigen gemeente. De behoefte aan woningen is hier heel duidelijk. Dat zie je ook aan de verkoop van de woningen uit de eerste fase, van de kopers komt 45% uit Reeuwijk en verder ook veel uit de regio. Wij zijn blij met de toevoeging van in totaal 73 woningen aan Reeuwijk. De vitaliteit van het dorp wordt hiermee sterker. En divers, want het worden zowel woningen in de vrije sector als sociale woningbouw. Van de woningen uit de eerste fase gaat woningbouwvereniging Reeuwijk er zo’n 20% verhuren in de sociale sector. In deze tweede fase zijn er sociale koopwoningen voorzien. Zo kunnen bijvoorbeeld jonge starters hier ook hun eigen plek vinden en in hun eigen dorp blijven wonen.”X