190920 Film Green Book

Oscar winnende Film ‘Green Book’ in het Evertshuis

Op vrijdagavond 20 september start het nieuwe filmseizoen in het Evertshuis. De tragikomedie ‘Green Book’ is te zien op het grote scherm in de theaterzaal.
Wanneer pianist Don Shirley (Mahershala Ali) in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip (Viggo Mortensen), een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door de zuidelijke, gesegregeerde staten van Amerika. De reisgids met de titel ‘The Green Book’ informeert het duo over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme in het Amerika van de jaren 60.

Deze film won begin dit jaar in totaal drie Oscars. Ali werd uitgeroepen tot beste mannelijke acteur in een bijrol, de film had het beste script en is uitgeroepen tot beste film!

‘Green Book’ begint om 20:30 uur en een ticket kost € 9,00 inclusief drankje. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl

Praktische informatie

Datum: VRIJDAG 20 SEPTEMBER 2019

Film: Green Book

Aanvang: 20:30 uur

Entree: € 9.00 (inclusief drankje)

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484

Ingezonden bericht

X