Penalty’s beslissen topper tussen RVC en Donk

Het is lang geleden dat zo’n titel kon worden geschreven boven een verslag van RVC. Maar de cijfers liegen niet. DONK – RVC is een strijd tussen de plekken 2 en 3. De warming up was wat plichtmatig en slordig. Dit liet zich meteen terugzien in de beginfase. Passes hadden niet het juiste tempo, duels werden beter aangegaan door DONK. Hierin deed RVC zich te kort en liet zich terugdringen. In de 12de minuut kwam DONK een keer over onze rechterkant door, maar daar wist Dirkjan met een sliding goed verder gevaar te voorkomen.

Na een kwartier herpakte RVC het eigen spel meer en dat leverde meteen twee kansen op, die net wat meer scherpte hadden kunnen gebruiken. Het spel van beide ploegen kenmerkte zich vooral door slordigheid, waarbij de mannen van DONK elkaar wel iets makkelijker wisten te vinden, maar zich stuk liepen op de Reeuwijkse muur. RVC maakte het zichzelf lastiger door de onderlinge afstanden tussen de linies groter te houden dan afgesproken. In de 26minuut werd Dave Tol, tegen zijn oud-teamgenoten, diep weggestuurd en blesseerde zich helaas, waardoor hij gewisseld moest worden. Een door een Donkiaan van de lijn gehaalde bal leek het gevaarlijkste te zijn voor rust. Maar een benutte penalty door Daan Zantinge leek de ruststand te worden. Uit een verre inworp (en onduidelijke coaching) werd de verdediging van RVC toch nog even op de proef gesteld.

Na rust was eigenlijk hetzelfde beeld. De wedstrijd bleef van beide kanten niet zorgvuldig genoeg om het beste uit balbezit te halen. Aan beide kanten leverde het slechts een enkele keer tot licht gevaar. Vanaf pakweg de 70ste minuut ging DONK meer met langere ballen op de spitsen proberen de gelijkmaker te veroorzaken. Mede omdat hun linkervleugelaanvaller met zijn snelheid en goede dribbel soms gevaarlijk kon doorkomen. In de 80ste minuut moest Stefan handelend optreden op een 1 op 1 situatie om de gelijkmaker te voorkomen. In de 85ste minuut liet de scheidsrechter onze assistent-scheidsrechter Mark staan en zag een overtreding waardoor ook Donk een penalty kreeg. Die werd onberispelijk ingeschoten, waarmee de 1-1 op het scorebord kwam. In de laatste minuten leken beide partijen het punt te willen koesteren, want alle twee de ploegen maakte geen aanstalten om vol voor de winst te gaan. Beide ploegen blijven ongeslagen met deze uitslag, die gezien het wedstrijdbeeld recht deed aan het vertoonde spel.

Fotograaf: Letty Blanken