Een cultuurhistorisch Hart in Bodegraven

De centrumvisie Bodegraven in de gemeentelijke programma-begroting 2023-2026 biedt volgens de initiatiefgroep ‘Hart in Bodegraven’ geen perpectief voor herinrichten Oude Markt voor de Dorpskerk en Sint Gallushof achter de kerk. Dat vinden ze jammer maar geen belemmering om door te gaan. Veel inwoners willen een mooi, sfeervol en historische Hart in Bodegraven en daar blijft de groep zich voor inzetten. Zij zien voldoende mogelijkheden om een realistisch en haalbaar plan te ontwikkelen. Maar er zijn nog wel twee flinke hobbels. Uiteraard geld, daarnaast parkeren in het centrum.
  • Voor verkrijgen van geld zijn er naar hun mening goede mogelijkheden bij fondsen en provincie. Dat lukte de groep destijds ook bij de ontwikkeling van de Rijnkadehaven.
  • Parkeren is naar hun mening eenvoudig op te lossen met uitbreiding ongeveer 100 parkeerplaatsen in het centrum. Zij hebben hiervoor een realistisch en haalbaar plan ontwikkeld. Veel inwoners kennen het parkeerplan en zijn enthousiast. Parkeren zien ze echter niet als onderdeel van hun initiatieven.

Wilt u meer weten over de plannen kom dan volgende week zaterdag 15 oktober naar de duurzaamheidsmarkt op het Raadhuisplein. De initiatiefgroep is daar aanwezig om informatie te geven en de behaalde resultaten verduurzaming, mooi en sfeervol maken van het centrum Bodegraven te laten zien.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank