VRIENDENSCHAAR 1 OOK NA VIJFDE SPEELRONDE NOG ONGESLAGEN BOVENAAN

In de eerste twee weekenden van oktober stonden voor Vriendenschaar 1 respectievelijk een thuiswedstrijd tegen Reeuwijk 1 en een uitwedstrijd tegen Dijkvogels 1 op de planning, waarvan de eerste wedstrijd valt in de categorie ‘derby’. Dijkvogels was een meer onbekende tegenstander in dezen.

Tijdens de ‘derbydag’ op 1 oktober startte Vriendenschaar 2, tegen Reeuwijk 2. De thuisploeg speelde eigenlijk over de gehele wedstrijd sterk: er werden mooie aanvallen opgezet met vaak goede afronding, en er werd strak verdedigd. Zo werd er gewonnen met 20-12. Daarna was het beurt aan Vriendenschaar 1, die het ook absoluut niet slecht verging. Ook hier was de verdediging scherp en waren de aanvallen sprankelend te noemen. Met resultaat: met rust stonden de Bodegravers met 13-5 voor, en waar de wedstrijd vanuit Vriendenschaar gezien na de rust nog wel eens wil verslappen, was dat nu niet geval, en werd het aantal goals nog ruim gedubbeld. Eindstand: 27-16.

De zaterdag daarop was het tijd om het op te nemen tegen Dijkvogels 1, in Maasdijk. Vriendenschaar 2 speelde in de tussentijd – op donderdagavond – haar wedstrijd al, tegen IJsselvogels 3, nog altijd koploper in de poule, en verloor. Er was ook geen ander wedstrijdprogramma voorafgaand aan de wedstrijd Dijkvogels 1 – Vriendenschaar 1, wat toch altijd een beetje de sfeer van een oefenwedstrijd met zich meebrengt.

Gelukkig brachten de supporters van beide vereniging de wedstrijdsfeer toch voldoende erin, en zo kon de wedstrijd van start gaan. Het beloofde in de eerste minuten al een pittige, spannende wedstrijd te worden: Dijkvogels 1 bleek een fanatieke en fysiek sterke ploeg, en ze lieten de Bodegravers tot in de rust zeker geen groot gat slaan. Er werd aan beide kanten überhaupt niet zoveel gescoord, mede dankzij de wind die er stond. Bij rust stond het 4-8.

Ook in de tweede helft ging scoren moeizaam, maar wel makkelijker bij de thuisploeg dan bij de Bodegravers. Zo wist Dijkvogels 1 zich nog aardig terug te knokken, wat resulteerde in – wederom, Reeuwijk was de uitzondering op de regel – een spannend uiteinde. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een stand van 13-14. Wederom winst voor Vriendenschaar 1 dus, waardoor zij nog altijd ongeslagen bovenaan staan.

Er resteren nog drie wedstrijden voordat de eerste helft van de veldcompetitie wordt afgesloten, en er wordt overgestapt naar de zaal voor een aantal maanden. Voor Vriendenschaar 2 betekent dat nog wedstrijden tegen: Twist 2, Juliana 2 en RWA 3. Voor Vriendenschaar is dat rijtje net iets anders: Twist 1, Juliana 1 en Nexus 1.

In verband met verplaatsing van wedstrijden zal aanstaande woensdag 12 oktober al tegen Twist gespeeld worden. Vooral voor Vriendenschaar 1 een belangrijke wedstrijd: waar zij nu met 10 punten op de eerste plek in de poule prijken, volgt Twist direct daarna met 8 punten.