najaarsmarkt

Najaarsmarkt 2019 Evenementen Commissie Bodegraven

Bodegraven – Het is hoogzomer, mooi weer. Het liefst hou je dat eindeloze vakantiegevoel zo lang mogelijk vast. Toch kijkt de ECB, kort voor Evenementen Commissie Bodegraven, al vooruit naar de Najaarsmarkt. Over vijf weken is het zover. Achter de schermen zijn de voorbereidingen in volle gang. Op naar hét feest van het jaar in Borft. Vier dagen lang feest, met een afwisselend programma vol vertrouwde en nieuwe activiteiten. Jarenlange tradities rondom de Kaaskoningin gaan hand-in-hand met vernieuwing. Houd deze data vrij: woensdag 11 tot en met zaterdag 14 september 2019.
Geen feest zonder sponsoren

Van oudsher werd de Najaarsmarkt georganiseerd door de gemeente. ‘Die jaren van ‘de gemeente organiseert, de gemeente betaalt’ zijn al even voorbij’, zegt Ben van ’t Hof, ECB vice-voorzitter.’ Sindsdien is de ECB opdrachtgever van grote evenementen, waaronder de Najaarsmarkt. Ben: ‘Natuurlijk kunnen we dat niet alleen. We hebben sponsoren nodig, veel sponsoren. Zonder hen geen feest. En we werken samen met diverse professionele partijen, veelal lokaal. En vergeet de talloze vrijwilligers niet, die zich vaak jarenlang inzetten. Het is hét feest van Borft voor Borft.’

Tradities hand in hand met vernieuwing

Naast tradities zet de ECB ook in op vernieuwing. De Najaarsmarkt is bedoeld voor iedereen, voor jong en oud. Zo krijgt de Kaas- en Bloemenshow een nieuwe setting. En op zaterdag is er een geheel nieuwe activiteit: de 12-Inch race. Volwassen kunnen in teamverband meedoen aan deze hilarische wedstrijd op fietsen-met-kleine wielen. De start is om 11:30 uur, vóór het ringsteken, op hetzelfde parcours: Van Dobben de Bruijnstraat-Vijverlaan-Kerkstraat. Opgeven is nog mogelijk via fietspad@live.nl

Muziekevenementen

Najaarsmarktconcert Evertshuis

Op veler verzoek is het Najaarsmarktconcert in het Evertshuis terug van weggeweest. Met optredens van Classic Blue en Stage Act. Gratis toegankelijk, maar dit jaar op de vrijdagavond.

Er staat nog veel meer muziek op het programma. Zowel vrijdag- als zaterdagavond is het groot feest op het Raadhuisplein en bij Beat Up powered by Karwei (locatie: parkeerplaats De Kuil).

Raadhuisplein – popmuziek en Nederlandstalig

Op het Raadhuisplein een breed aanbod van (pop)muziek tot Nederlandstalig. Vrijdag staan onder andere Wipneus & Pim op het programma en Wesley Bronkhorst. Op zaterdag komen niemand minder dan Annie Schilder en Jan Keijzer en wordt de avond feestelijk afgesloten door Anita Meyer.

Raadhuisplein • vrijdagavond 13 september 19:00 – 00:30 uur • zaterdagavond 14 september 19:00 – 00:00 uur • gratis toegankelijk

Beat Up powered by Karwei – dancefestival

Kees-Willem van Os, voorzitter ECB: ‘Vanaf dit jaar wordt het dancefestival op advies van de hulpdiensten een besloten muziekevenement.’ Vanwege de veiligheid is er een maximum gesteld aan het aantal toegangskaarten. Doordat de bezoekersaantallen nu vooraf bekend zijn, is het mogelijk om passende veiligheidsmaatregelen te treffen. ‘De toegangsprijzen zijn bewust laag gehouden, want dit dancefestival is toegankelijk voor jongeren vanaf 16 jaar.’ Vanaf 18 jaar krijgen bezoekers bij binnenkomst een polsbandje, zodat zij op het festival alcohol mogen kopen en nuttigen. Hou er rekening mee dat legitimatie verplicht is.

Ben: ‘De ECB is heel blij dat Karwei zich als hoofdsponsor verbonden heeft aan Beat Up powered by Karwei. Wij bedanken Karwei en Bart Burggraaff voor het in ons gesteld vertrouwen. De kaartopbrengst wordt overigens in z’n geheel teruggepompt in het dance evenement.’ In samenwerking met Startistic Entertainment staat er een hele strakke line-up met namen als The Pitcher, Korsakoff op vrijdag en o.a. Outsiders en B-Front op zaterdag. Zeker geen onbekenden voor liefhebbers van hardstyle. Beiden maakten eerder furore tijdens bijvoorbeeld Defqon.1 en Decibel. De komende weken worden de namen van alle acts vrijgegeven.

Beat Up powered by Karwei • vrijdagavond 13 september 19:00 – 00:00 uur

• zaterdagavond 14 september 19:00 – 00:00 uur • tickets 4 euro per avond • een passe partout 6 euro (2 avonden) • tickets vanaf vrijdag 16 augustus a.s. • bij Karwei en De Buren • 2.000 tickets beschikbaar per avond • kaartverkoop ook aan de deur, mits niet uitverkocht tijdens de voorverkoop.

Hoe het ooit begon

De Najaarsmarkt is ooit begonnen als jaarlijkse ontmoetingsplaats voor kaasboeren- en handelaren. Inmiddels is het uitgegroeid tot een groot vierdaags evenement voor het hele dorp. Jarenlange tradities blijven behouden, het waardevolle gemeentelijk erfgoed wordt gekoesterd. In 1952 werd de eerste Kaaskoningin gekozen, sinds 1968 heeft Bodegraven ieder jaar een Kaaskoningin en twee hofdames. Ook traditionele activiteiten die jaren teruggaan, staan september op het programma, waaronder het ringsteken met paard-en-wagen en de jaarlijkse kaaskeuring op de kaasmarkt. En ook het Kaascorso, de feestelijke optocht door het dorp, met als thema ‘Boerenkaas, cultureel geel’. Het koninklijk gezelschap is dan voor de allereerste keer te zien. Voor de jaarlijkse Kaas- en Bloemenshow geldt: vertrouwd concept, vaste locatie, maar een nieuwe presentatie. Jan Kaptein, sinds jaren lid van de Marktcommissie: “Kom vrijdag of zaterdag zelf een kijkje nemen. Het is absoluut de moeite waard!” Natuurlijk draait ook de vierdaagse kermis weer en is er twee dagen gezellig braderie op het dorp.

Namens de ECB en de Marktcommissie: óp naar een onvergetelijke Najaarsmarkt 2019!

Ingezonden bericht

X