Persoon aangehouden aan de Dammekant in Bodegraven

De politie heeft dinsdag aan het einde van de middag een persoon aangehouden in Bodegraven. Dit ging middels een BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) procedure. De man wordt verdacht van enige betrokkenheid bij een grote vondst aan harddrugs in Den Haag. De recherche doet verder onderzoek.
Op een video die rondgaat op social is te zien dat een persoon uit zijn auto wordt gepraat door de politie. De BTGV procedure past de politie toe bij een gevaarlijke verdachte met een persoon of personen die vuurwapengevaarlijk zijn.

De politie kreeg een melding dat er in een bedrijfspand in Den – Haag een grote hoeveelheid verdovende middelen zou liggen. Na onderzoek besloot de politie om dinsdagmiddag 16 februari met een arrestatieteam een inval in het pand te doen. De politie vond in het pand een grote hoeveelheid verdovende middelen. Agenten hielden zeven mannen aan, in de leeftijden van 29 en 42 jaar, voor hun betrokkenheid bij bezit van en/of de handel in verdovende middelen. De politie doet nog uitgebreid onderzoek.

Agenten hielden in het bedrijfspand vier verdachten aan. Een team van tactische en forensische rechercheurs deed daarna zorgvuldig onderzoek in het pand. De verdovende middelen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

Bron: Politie.nlX