IMG_9790

Prijsuitreiking BOV-zegelactie en winnaar 1000 euro bekend

Het was 4 januari druk bij de kledingwinkel PuntKomma in Bodegraven. Samen met 60 andere winnaars van de BOV-zegelactie werd daar de winnaar van de 1000 euro bekend gemaakt. De actie verliep via de Bodegraafse Ondernemers Vereniging, waarbij verschillende lokale ondernemingen in Bodegraven bij aangesloten zijn. De uitreiking werd gepresenteerd door Quint Langerak, bekend in Bodegraven als eigenaar van Jumbo Raadhuisplein en Broekvelden. 
Winnaar

De winnaar van de 1000 euro is: familie Veelenturf-Koster. “We hadden het nooit verwacht.” Naar alle waarschijnlijkheid heeft de familie slechts één kaart ingeleverd. Deze is als winnende zegelkaart getrokken uit de ruim 11.000 andere zegelkaarten. “We zijn de laatste dag voor het inleveren nog naar de winkel gegaan voor zegeltjes, om zo de kaart vol te krijgen.” Wat ze met de prijs gaan doen? “Nog geen idee, we kunnen er vast wel iets leuks van kopen, dat gaat wel goed komen”, aldus een verraste winnaar. Verder zijn er nog 60 andere prijzen uitgedeeld, waarvan 20 cadeaubonnen en 40 cadeaus van lokale winkeliers zelf. 

Steeds bekender

De actie is populair. “Aan de reacties op social media merk je dat het leeft”, aldus lid van de BOV Rob Kersbergen. Ook bij mensen buiten Bodegraven zijn prijzen gevallen en zijn er kaarten ingeleverd. “We kregen bijvoorbeeld bonnen uit Gouda, Zwammerdam en Oudewater. Dat is toch wel mooi, het wordt steeds bekender.” Kersbergen legt uit dat de mensen buiten Bodegraven vaak bekenden zijn van mensen uit Bodegraven zelf.

Geslaagde actie

Renske van Dam, eigenaresse van Punt Komma vindt het een “geslaagde actie”. Ze is enthousiast. “Het is altijd leuk. Wij hebben de ruimte hier, we dachten; dit is de ideale locatie.” zegt ze, wijzend naar de ruimte waar zojuist veel mensen stonden om hun prijs in ontvangst te nemen. “11.000 ingeleverde kaarten is bijzonder voor zo’n lokale actie. Volgend jaar weer!”

X