Pronkzitting 12 november 2022

Na 3 jaar wachten eindelijk weer een ouderwetse pronkzitting in Amicitia. Vol goede zin en gezonde spanning stroomde de feestzaal vol met Reedeurpers. Al wekenlang wordt er gespeculeerd: wie doen er mee met de eigen inbreng? Wie wordt het nieuwe raadslid? Maar natuurlijk het allerbelangrijkste, wie o wie worden de nieuwe prins en hofdames? Stipt om 20.00 uur wordt de avond geopend door president Daan van Leeuwen en we knallen er meteen lekker in met een legendarisch fragment in het thema ‘Man bijt hond’. Waar Marcel’s Doggy Farm onze jonge raadshonden ophaalt want ze mogen weer naar buiten!

De Vonkjes stralen vervolgens met hun showdans en niemand minder dan Eric van de Wetering hengelt de Stekelbaars binnen voor zijn inzet als hoffotograaf. Op zo’n ouderwetse avond is het ook tijd voor vernieuwing, verjonging en verfrissing. Raadslid Arjan van Zoest verlaat na 12 trouwe dienstjaren de club. Ook Daan van de Wolf neemt afscheid als bestuurslid en wordt voor zijn jarenlange inzet tot erelid benoemd. Nog net voor de pauze worden prins Koppie en zijn hofdames Patricia en Marieke van het podium gehaald en weer in hun vriendengroepen opgenomen. De Reedeurpers gaan de pauze in, de spanning stijgt maar wordt verzacht door de prachtige prijzen in de loterij.

Dan is het zo ver, de pauze is voorbij, met een drankjes in de hand is iedere Reedeurper er helemaal klaar voor. Het nieuwe raadslid mag zich eerst nog bekend maken. Maarten Vergeer komt met een klapmars het podium op, wat een applaus en enthousiasme vanuit de zaal, dit belooft wat voor het nieuwe Prinsenpaar!

De zaal verstilt als het duimpje omhoog gaat bij de deur. De klapmars gaat aan en daar komen twee narrenkoppen tevoorschijn. Eenmaal op het podium aangekomen verschijnt er een derde hofdame op het podium. Dat kan echt maar één ding betekenen, de drieling Lisa, Gwen en Anouk Vergouwe! Dan is het tijd om te zien welke prins dit super trio gaat vergezellen. Daar staat hij dan Prins Died van Reedeurp! De zaal ontploft van vreugde, één ding is zeker, het wordt knallen komend carnavalsseizoen!

Het programma wordt afgesloten met een spectaculaire vuilnisbakken dans act. Na het programma stroomde de kroeg vol om het kersverse kwartet te feliciteren om vervolgens nog tot in de late uurtjes een feestje te vieren. Reedeurp is er helemaal klaar voor, op naar alle feesten voor het nieuwe carnavalsseizoen.

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank