101683899_2674560499533742_774740863870828544_o

PÛHA: “Iedereen snapt; we moeten het met elkaar doen”

PÛHA is inmiddels een maand open en kan vanaf morgen 1 juli 40 man kwijt. In het café van Mariël Dijkstra en Punk konden voor de coronatijd 330 mensen tegelijk aanwezig zijn. Toch is het er niet minder gezellig om. Met spelletjes, mini-evenementen en een nieuw concept is het toch “echt heel leuk, jong en oud komen en reserveren.”
“We hebben ons hele concept veranderd, wat helemaal past bij deze tijd. Als er klanten en gasten zijn nemen we ze mee in het verhaal: we houden ons met zijn allen aan de regels en dan kunnen we het volhouden tot het weer kan.” aldus Mariël Dijkstra over het samen rekening houden met de coronaregels in het café.

“We hebben taptafels en reserveringssystemen. Dat werkt, en gaat goed. Iedereen snapt; we moeten het met elkaar doen. Je hebt weinig keuzes; je kan er wat van vinden, maar je moet gewoon; liever stamp ik de hut vol, maar dat kan niet en gaan we nu niet doen.”

“We zagen er heel erg tegenop omdat we dachten dat het niet gezellig zou worden, maar maar het is echt heel leuk. We trekken alles uit de kast om het leuk te maken.” 

“Er zijn ook veel groepen die ons supporten, zoals de voetbalclubs. Zij komen met zijn allen eten en drinken; dat is voor ons heel prettig en heel tof dat mensen daaraan denken, en nodig ook wel. Het is natuurlijk niet niks: drie maanden dicht.” aldus Dijkstra over de tijd voor 1 juni.X