Quinty Knikker: een mooie, blijvende herinnering

blank

De 19-jarige Quinty Knikker uit Bodegraven overleed afgelopen woensdagavond op donderdagochtend 20 juli na een epileptische aanval. Quinty wordt herinnerd als ongelofelijke doorzetter. Ondanks dat de aanvallen haar leven sterk beïnvloedden, liet zij zich niet uit het veld slaan. Koste wat het kost bleef Quinty alles geven voor haar passies, sociale kringen en werk in de gehandicaptenzorg. Het gemis van Quinty is groot. Om een mooie blijvende herinnering aan Quinty te realiseren is een crowdfundingsactie opgezet.

Haar leven lang waren Quinty’s naasten constant alert. De epileptische aanvallen waarmee zij vanaf haar kleutertijd kampte konden immers elk moment voorvallen. Als gevolg werkte Quinty buitengewoon hard om haar bruisende leven bij te benen. Maar voor de sociale, zorgzame jonge vrouw was dit nóóit een reden om bij de pakken neer te zitten.

Ze ging met haar vader Wilko graag op wintersport. Ze genoot met volle teugen als ze met haar vader naar beneden ging skiën. Ook haar vriend Bobby heeft meerdere prachtige blijvende herinneringen aan Quinty, maar het weekendje weg vorig jaar naar Disneyland Parijs was wel het hoogtepunt.

Haar moeder Suzanne is enorm trots dat ze zo behulpzaam was voor iedereen. Een vakantie naar Tsjechië en Lanzarote komen naar voren als mooie herinneringen.

Quinty liet zich niet remmen door haar gezondheid: ze bleef actief werken, sporten, uitgaan, studeren en reizen. Zo voetbalde ze bij ESTO en werkte ze als crewlid tijdens de Vakantiespelen. Het skiën, haar werk bij Ipse de Bruggen in Zwammerdam en haar partner en vrienden en vriendinnen waren Quinty’s lust en leven. Afgelopen week ondertekende Quinty haar mbo-diploma, waarna ze zou doorstuderen tot verpleegkundige niveau 4. Naasten typeren Quinty als kameleon: ‘’ze veranderde altijd van kleur, want ze kon met iedereen door één deur.’’

Quinty’s afscheid is op vrijdag 28 juli om 14.00 uur in de aula van de begraafplaats Vredehof in Bodegraven. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren. Om haar te blijven herinneren is een crowdfunding opgezet. Doneren kan via deze link.

Wij wensen Quinty’s ouders en familie alle kracht en sterkte toe.

blank

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank