Reactie van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk over verlies kort geding tegen Twitter

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft het kort geding tegen social media gigant Twitter verloren. Dat betekent dat Twitter niet alle berichten hoeft te verwijderen die in verband met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk werden gebracht. Dit besloot de Haagse rechter.  
De gemeente stelt nog altijd veel last te hebben van (tweets die gerelateerd zijn aan) het ‘verhaal Bodegraven’. Dit verhaal is van februari 2021 tot en met juni 2021 door diverse personen verspreid. Er zou volgens de verspreiders ervan gedurende vele jaren in Bodegraven een pedo-satanisch netwerk hebben bestaan waar talloze jonge kinderen het slachtoffer van zijn geworden.

Hierbij de reactie namens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk inzake de uitspraak in het kortgeding versus Twitter rond berichten over fake news rond complotdenkers.

Wij gaan de uitspraak van de rechter verder bestuderen om te kijken welke argumenten geleid hebben tot deze uitspraak en bepalen dan onze vervolgstappen. Natuurlijk zijn wij teleurgesteld over deze uitspraak. Wij zijn van mening dat Twitter als eigenaar en beheerder fakenews van haar platform moet kunnen halen. Dat is de verantwoordelijkheid van dit bedrijf. Daarbij zijn wij er nog steeds van overtuigd dat daarvoor technische middelen beschikbaar zijn.

Het voortleven van dit soort fakenews is uitermate beschadigend voor alle slachtoffers in deze kwestie en de gemeenschap van Bodegraven-Reeuwijk als geheel. Daar willen wij als gemeente voor opkomen.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank