Kimberly5 (1 van 1)

ReBo-er van de Week: Kimberly Murks

Ze is lange tijd werkzaam geweest in de luchtvaart, maar vult nu met name ballonnen en springkussens met lucht in haar bedrijf. Ze houdt veel van haar kinderen en de mensen om haar heen en heeft een hart voor dieren. De ReBo-er van deze week is: Kimberly Murks.
Naam: Kimberly Murks

Leeftijd: 38

Woonsituatie: Samenwonend met haar gezin met twee kinderen en een chihuahua in Bodegraven

1. Waar kennen mensen jou van?

“Voor nu denk ik van mijn verhuurbedrijf” vertelt ze over haar tweejarige bedrijf in feestartikelen, ballondecoraties en “alles wat opblaasbaar is”. Dit deed ze niet altijd. “Vanaf mijn 19e ben ik werkzaam geweest in de luchtvaart.” Ik heb ook veel bijbaantjes gehad en ben altijd actief geweest in de sport. Daar kennen mensen mij denk ik van, van het dorp.” 

2. Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

“Dat is heel erg verschillend, dat ligt helemaal aan welke opdrachten ik heb staan, bijvoorbeeld qua verhuur. Er zijn ook dagen dat ik administratie doe, of juist puur tijd besteed aan de kinderen. Ik wilde er eigenlijk een parttime baan van maken, maar dat is niet helemaal gelukt” lacht ze. Soms heeft ze het in het weekend ook druk. “Mensen komen dingen ophalen en terugbrengen en items moeten nagekeken en schoongemaakt worden. Een ballonopdracht kan ik van tevoren doen, maar helium moet op het moment zelf. Ik probeer wel zoveel mogelijk tijdens schooltijd in te plannen” vertelt ze, zodat ze bij haar kinderen kan zijn. “Die moeten ook weer naar de voetbal en schaatsles.”

3. Waar ben je het meest trots op?

“Op mijn kinderen”, vertelt ze met een glimlach. “Het is supermooi om te zien hoe ze zich ontwikkelen en hoe ze samen alles doen. Ze schelen net een jaar dus gaan helemaal samen op. Mijn zus heeft ook twee even oude kindjes, ze heeft twee meisjes en wij twee jongens. Ze zitten ook bij elkaar in de klas. Dat is superleuk, ze zijn eigenlijk altijd met zijn vieren. Dat is grappig om te zien. Ik heb zelf ook een goede band met mijn zus, wij schelen net een jaar en hebben altijd alles samen gedaan. Dan heb je nu allebei twee kinderen die ook alles samendoen, dat is wel bijzonder.”

Ik sta nu op het schoolplein met mijn oud-klasgenoten die zelf kinderen hebben

4. Waar heb je goede herinneringen aan?

“Bodegraven voelt voor mij gewoon als thuiskomen. Het is misschien niet heel groot, maar je hebt er wel alles en iedereen. Het is voor mij de ideale woonplaats, ook voor mijn kinderen om op te groeien. Ik heb zelf een superleuke jeugd gehad hier, ook veilig. Dat wil ik voor mijn kinderen ook, dat ze lekker buiten kunnen spelen. Ik kijk ook terug op alle jaren Najaarsmarkt, het echte Bodegraafse. Dan kom je weer iedereen tegen. Inmiddels heeft iedereen van mijn generatie zelf een gezin, ik sta nu op het schoolplein met mijn oud-klasgenoten die zelf kinderen hebben.” Ze weet nog iets. “Mijn meisjesdroom was stewardess worden, en dat is ook gelukt. Het is hard werken, maar het brengt je zo veel. Er is geen baan ter wereld waar je je werkdag start en de deur gaat open, je doet je werk, en je staat in Miami waar je vijf dagen mag blijven op kosten van de baas. Er is niks wat ik daarmee kan vergelijken. Als er lege stoelen waren in het vliegtuig mocht ik iemand meenemen, zoals mijn vriendin, vader of zus. Het is zo gaaf om dat te delen.”

5. Welk vrijwillig project of vrijwilligerswerk zou je nog willen doen?

“Ik steun veel goede doelen met mijn verhuur, ik krijg wekelijks wel aanvragen van partijen of ik belangeloos een springkussen kan sponsoren. Dat doe ik een aantal keer per jaar. Ik vind het ook superleuk om daaraan mee te werken. Verder ben ik echt gek op dieren. Ik heb er nu de tijd niet voor, maar als die er wel was zou ik iets met dieren willen doen in het asiel.” 

6. Welke (nieuws)gebeurtenis is je het meest bijgebleven in Bodegraven-Reeuwijk?

“De verdrinking van het klasgenootje van mijn zoontje bij de Crolesbrug. Tijdens het vuur van de Vakantiespelen zagen we allemaal brandweerlieden weggaan. Het was ook het vriendje van mijn oudste zoontje. Toen op maandag moesten ze weer naar school en stond naast zijn stoel een lege stoel met een beer daarop. Dat was super heftig, vreselijk was dat.”

7. Welke persoon inspireert jou in Bodegraven-Reeuwijk?

“Ik ben heel dankbaar voor mijn vader, die helpt mij met alles. Niet alleen mij, maar iedereen om mij heen, hij staat altijd voor iedereen klaar. Als je begint aan iets als dit heb je hulp van mensen nodig, anders had ik het waarschijnlijk niet kunnen doen” vertelt ze over haar bedrijf. “Ook mijn moeder, zij helpt mij met de ballonnen en gaat ook mee naar cursussen. Grote klussen doen we ook samen. Samen vangen ze ook de kinderen op als ik weg moet. Dus op dat gebied denk ik wel aan mijn ouders.”

8. Waar kom je graag/wat zijn je favoriete plekken in Bodegraven-Reeuwijk?

“We doen voornamelijk veel leuke dingen met de kinderen, die zijn gek op het strand, water, zand en speeltuinen. Waar kom ik zelf graag?” vraagt ze zich af. “We eten graag bij Anders. We doen eigenlijk van alles, overal.” Ze komt ook graag in de loods van haar bedrijf. “Het geeft veel voldoening als je hier op zaterdag alles vol hebt staan, of als er op zaterdag een hele rij met auto’s staat met mensen die hier dingen komen ophalen.”

9. Waar zou je nog heen willen verhuizen uit Bodegraven-Reeuwijk?

“Ik ga hier niet meer weg”, lacht ze. “Mocht ik ooit de loterij winnen dan zou ik wel een vakantiehuis op Curaçao willen kopen, maar nee, ik ga hier niet weg”, herhaalt ze. “Het is denk ik toch de familie en de mensen om je heen die je hier houden. Ik ben eigenlijk een warmtemens, ik ben gelukkiger in een warm land. Als ik iedereen om me heen mee kon nemen zou ik dat vandaag nog doen.”

10. Wat zou je willen veranderen als je burgemeester was?

“Het is wel jammer dat het centrum een beetje leegloopt. Wat ik daar dan mee zou doen is weer een tweede. Mensen kopen veel online tegenwoordig. Misschien iets op het gebied van lokale ondernemingen. Daar kijk ik nu ook anders tegenaan omdat ik daar nu zelf onderdeel van ben natuurlijk. Er kan wel meer worden gehaald uit het dorp denk ik. Qua horeca wordt het al steeds leuker en beter.”X