IMG_9877

ReBo-er van de Week: Madeline Geenen

Ze is sportief, heeft maar liefst drie banen en nog steeds heeft ze energie te over. Ze houdt van haar man en twee jongens, en ze wordt enthousiast van het geven van circuslessen. De ReBo-er van deze week is: Madeline Geenen!
Naam: Madeline Geenen

Leeftijd: 35

Woonsituatie: “Reeuwijk dorp, met partner en kids, 2 jongens; een haan, een schaap met twee lammetjes, alle hennen zijn opgegeten, al weten we niet waardoor.”

1. Waar kennen mensen jou van?

“Ik ben opgegroeid in Bodegraven en heb 10 jaar lang op synchroonzwemmen gezeten bij BZ&PC. Daarna heb ik heel lang bij ESTO gezeten en leidster en trainer geweest. Verder was ik bij Scouting Reeuwijk vrijwillig leiding. Sinds vijf jaar heb ik mijn eigen circusschool en geef ik les aan zo’n 40 leerlingen.” aldus de sportieve Geenen, die na drie keer golfen een Vriendentoernooi won, en ook het acrobatiek snel oppikte. “Ik heb nog even getennist bij De Sluipers in Reeuwijk. Ook deed ik kunstzwemmen op hoog niveau, en elk jaar deed ik wel een NK mee.”

het werk achter de schermen gaat door

2. Hoe ziet een dag er voor jou uit?

“Ik heb twee werkgevers: SenW en Gemeente Waddinxveen. Ik onderhoud of beheer in beide gemeentes de binnensportaccommodaties en de zwembaden, en ik geef eind van de dag of ‘s avonds circusles.” Ondanks de coronacrisis en de sluiting van de zwembaden stopt het werk niet. “Ik ben namelijk ook verantwoordelijk voor drinkwaterkwaliteit: er moeten veel spoelingen gedaan worden. Je kan het niet 12 weken onbeheerd achterlaten, het werk achter de schermen gaat door.” Naast deze banen treedt ze ook op, bijvoorbeeld bij bruiloften of openluchtfestivals, en ze doet workshops.

3. Op welke school zat je?

“De Speel- en Werkhoeve, toen het Sint Antoniuscollege in Bodegraven, daarna het ROC in Leiden Lammeschans; Werktuigbouwkunde. Na mijn studie heb ik stage gelopen bij allemaal bedrijven uit Bodegraven en Reeuwijk, en heb ik drie jaar bij Bever Autoaanpassingen gewerkt.”

4. Waar ben je het meest trots op?

“Mensen zegen vaak dat ze energie van mij krijgen, dat vind ik zelf heel fijn, dat ik zo blijkbaar overkom op mensen. Ik doe alleen maar wat ik leuk vind: mijn technische werk, de circuslessen, en ik vind het heel leuk dat ik van mijn hobby’s mijn werk heb kunnen maken, het voelt niet eens als werk.”

5. Wat doe je in je vrije tijd?

“Varen, motorrijden en sporten. Inspanning is voor mij ontspanning, maar als er tijd voor het gezin is, gaan we varen, vaak naar het Braassemermeer en gaan we daar lekker zwemmen. Op vakantie gaan we vaak zwerven door Nederland met een bootje. Lekker met zijn viertjes niks: barbecueën op de boot en zwemmen.”

6. Welk (vrijwillig) project of vrijwilligerswerk zou je nog willen doen?

“Ik heb bij Bever mobiliteitshulpmiddelen gemaakt voor mensen met een beperking, zoals auto’s, scootmobielen, fietsen en rollators.” Ook deed ze technische dienst bij gehandicaptenzorg Ipse de Bruggen. “Daar had ik heel erg het besef: het gros is net zo gelukkig, maar staat heel anders in het leven. Het gaf mij heel erg mee hoe goed ik het heb, dat ik gezond ben. Als je dan een scootmobiel of rolstoel had aangepast waren ze heel gelukkig dat ze weer een ommetje konden maken. Echt genieten van de kleine dingen.” Ook het prothese-maken houdt ze nog steeds in haar achterhoofd.

7. Wat weten de meeste mensen niet van je?

“Het is algemeen bekend dat ik met de Nederlandse taal heel slecht ben; daar heb ik zelfspot over. Tegenwoordig doe ik aan duursporten”, ze vertelt over verschillende runs die ze heeft gedaan. “Ik heb een geheim ‘Stravaleven”, zegt ze over de app waarop sportprestaties kunnen worden bijgehouden. “Dat doe ik voor mezelf omdat ik het leuk vind. Ik heb heel veel energie, dat moet ik kwijt.”

8.Welke persoon inspireert jou in Bodegraven-Reeuwijk?

“Is het heel cliché om mijn man te zeggen? Ik heb heel veel steun aan hem, en zijn kijk op de wereld en hoe hij in het leven staat: positief; eigenlijk mag iedereen hem, dus blijkbaar straalt hij dat uit. Het is echt een grappenmaker, maar ondertussen is hij wel heel serieus voor de toekomst en in zijn werk. We zijn bijna 13 jaar bij elkaar. Ik ben nog steeds verliefd; ik wist niet dat dat kon!”

9. Wat is een belangrijke levensles voor jou geweest?

“Ik hoor heel veel om me heen dat corona wel echt een eye-opener is geweest. Ik ben natuurlijk relatief veel thuis geweest met het gezin; het is heerlijk in de rust. Ik zeg eigenlijk nooit ‘nee’, maar dat heb ik bij corona wel een paar keer gedaan; je hoeft niet altijd op je tenen te lopen om gelukkig te zijn. In de circuslessen inspireert het enthousiasme van mijn leerlingen. Ik leer ook heel veel van hen; met hoe zij in het leven staan, of hoe ik mijn haar leuk kan doen.” lacht ze.

10. Wat zou je willen veranderen als je burgemeester was?

“Ik vond dat wat Bert Uithol zei wel mooi: gun elkaar gewoon het leven. Je hebt uiteindelijk allemaal het zelfde doel: dat je gelukkig bent in je gemeente.” Ze spreekt over de nieuwe protocollen rondom corona voor het zwembad, en dat dat het soms tijd kost op de werkwijze aan te passen. “Dat is een heel proces. Met commentaar komt je niet verder. Creatieve ideeën en tips zijn altijd welkom!”X