Reeuwijkse (21) wint Food Innovation Bachelor’s Award 2020

Toen ze het onderwerp voor haar scriptie koos wist ze niet dat het zo veel teweeg zou brengen: Anne-Jeth de Groot (21) uit Reeuwijk won niet alleen de Food Innovation Bachelor’s Award 2020 met haar idee, maar ook de eerste prijs voor het beste etiket. De Reeuwijkse bedacht het ‘Uk&Puk’ concept; potjes babyvoeding met een kleine hoeveelheid allergenen daarin, waardoor allergieën voorkomen kunnen worden bij kinderen.




“Vanuit school [HAS Hogeschool] vroegen ze of ik mee wilde doen aan de wedstrijd en dacht; ik probeer het gewoon. Ik heb mijn idee gepitcht online, en gewonnen. Dat had ik echt niet verwacht”, zo vertelt ze over de winst van de wedstrijd, die georganiseerd is door het Voedingscentrum. Een hoop positieve reacties volgden, zelfs met voorstellen om haar idee echt te realiseren. “Dat vind ik wel heel leuk; mensen vinden het een interessant onderwerp, omdat het nog best nieuw is.”

Pinda en ei tegen allergie

Wat het idee nu precies inhoudt? “Het zijn vier potjes babyvoeding, voor kinderen van 4 en 6 maanden. Er zit gewoon kindervoeding in, maar dan met een kleine hoeveelheid pinda of ei. Dit, omdat nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die tussen de 4 en 8 maanden een kleine hoeveelheid pinda en ei binnenkrijgen, minder vaak allergieën ontwikkelen. Als je het vanaf een maand of 4 eet, accepteert het lichaam dat stofje en krijg je geen voedselallergie. In het geval van pinda is uitgewezen dat 80% van de allergie voorkomen kan worden als je het vroeger introduceert.”

“Wat ik er nu verder mee wil is lastig, maar het lijkt me tof om het verder te ontwikkelen.” Ze vertelt over de babyvoeding markt waarin het moeilijk is om zomaar nieuwe producten te realiseren door de vele regels. “Ik ga volgend jaar door met mijn master ‘consumer studies’ aan de Wageningen Universiteit, en heb van verschillende bedrijfjes berichten gekregen om het idee uit te werken.” aldus Anne-Jeth.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank