5886b28b-cc88-48f1-91e9-46df7f8c0730

Twaalfjarige aangereden bij fietsbrug op de Broekveldselaan in Bodegraven

De twaalfjarige Bodegraafse Tom Verstoep heeft gisteren een engeltje op zijn schouders gehad. Hij fietste weg van huis in Weideveld en ging richting zijn voetbaltraining. Als je de wijk uitrijdt kom je bij fietsbrug met de oversteek naar de Broekveldselaan. 
Terwijl Tom op de fiets zat zag hij aan de aan de linkerkant een motor aan komen rijden. Toen deze voorbij was heeft de twaalfjarige de auto niet zien aankomen door het bosje langs de weg en ook de automobilist zag hem niet met als gevolg een aanrijding. 

Tom kwam met zijn hoofd tegen de zijkant van de auto en met zijn elleboog tegen de voorruit. Je ziet ook op de foto een flinke barst in het raam. Tom was geschrokken, maar had verder alleen wat blauw plekken en last van zijn elleboog  Hij werd direct goed opgevangen door de bestuurder van de auto.

Bijna aanrijding

Paar weken eerder gebeurde er bijna een aanrijding met de tienjarige Joris Lageweg. Hij kwam bijna in botsing met een blauwe personenauto. Hij werd net niet geraakt het scheelde heel weinig, raakte een vluchtheuvel, toen het gras op, en later lekke band, en stond daar ook stil. Ook hij was flink geschrokken.

Actie

Zijn moeder Paola Verstoep-Verweij en meerdere bewoners uit de buurt willen dat de oversteek veiliger wordt voor iedereen. “Ik weet dat er haaientanden staan, maar kinderen zijn soms nog weleens onvoorspelbaar en schieten zo de weg over. Het bosje langs de weg moet verdwijnen, zodat het ook voor voertuigen duidelijk is dat het een oversteekplaats is. Tom is erg geschrokken en nu liep het goed af, maar laat dit geen herhaling worden. 

De buurt heeft zelf wel ideeën er bij om de gemeente te helpen. Haal de snelheid uit de weg, maak het zichtbaar dat er een oversteek is. Of het wegdek rood maken, zodat duidelijk is dat het om een fietspad gaat. Misschien moeten ze kijken voor een stoplicht met drukknoppen. Zomaar wat suggesties om de veiligheid aan te pakken. 

 

 X