Reeuwijkse atleten beëindigen baanseizoen

Er zijn weer een heleboel atleten van atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk die zich een jaar lang clubkampioen mogen noemen. Zij wonnen afgelopen zaterdag de meerkamp in hun eigen categorie tijdens de jaarlijkse seizoen afsluiting. Als onderdeel van de clubkampioenschappen werd door een groep lopers een allround programma afgewerkt. De winnaar daarvan bij de vrouwen werd Leonie Krebbers en bij de mannen ging Jorne van Ginkel met de winst aan de haal.
Traditioneel wordt het (zomer) baanseizoen afgesloten met clubkampioenschappen, zoals bijna alle atletiekverenigingen in het land dat doen. De Reeuwijkse atleten kunnen zich nu gaan opmaken voor het najaar, het jaargetijde waarin de cross centraal zal staan. Op zaterdag 19 november zal de eigen cross worden georganiseerd met een parcours op het strand van de Reeuwijkse Plassen en door het Reeuwijkse Hout.

De ochtend begon om 10.00 uur met een 40 meter sprint van de fitkids, de jongste atleten van de club vanaf 4 tot 6 jaar oud. Natuurlijk werden zij hartstochtelijk aangemoedigd door clubmascotte Snelle Rakker en door ouders en andere belangstellenden, waarbij voor een aantal ouders dit keer een wat actiever rol was weggelegd: zij streden onderling en daarbij konden zij aan den lijve ervaren dat het nog niet zo eenvoudig is, dat sprinten, verspringen, kogelstoten of een lange afstand lopen.

De jeugd heeft de toekomst en dat lieten de fitkids en de pupillen maar al te graag zien. Ondertussen waren ook de pupillen, junioren, senioren en masters aan hun wedstrijd begonnen. Zo zien ze dat graag bij Sportclub Reeuwijk: atletiek is er voor iedereen, van jong tot oud. De omstandigheden waren niet van dien aard, dat je veel PR’s mocht verwachten, maar dat weerhield de atleten er niet van het beste uit zichzelf naar boven te halen.
 
Eén van de atleten die dat deed, was Liesbeth Windhorst. Zij liep 3 baanrecords op de 400, 800 en 1.500 meter én 2 clubrecords op de 400 en 800 meter bij de masters vrouwen 60-64. Kyara Lankheet zette het baanrecord voor meisjes D-junioren op de 1.000 meter op haar naam. Robin de Haan bewees met de evenaring van zijn PR op 1.65 meter bij het hoogspringen dat hij meer kan dan heel hard lopen. De 59 atleten die deelnamen aan de wedstrijd wisten toch 185 persoonlijke records te verbeteren.

Als afsluiting van de dag werden er estafettes gelopen. Zowel de meisjes als de jongens junioren D hebben ieder hun eigen baanrecord verbeterd. Dat zal zelfvertrouwen geven dat ze goed kunnen gebruiken, want aanstaande zaterdag staan de estafette teams van de meisjes D (Anneke, Kyara, Manouk en Aelin) en de jongens D junioren (Janno, Robin, Sydney en Ibi) allebei aan de start tijdens de NK in Amsterdam. Voor hen is het baanseizoen dus nog niet afgesloten met het eten van de traditionele pannenkoeken na afloop van de clubkampioenschappen.

Advertentie