Reeuwijkse atleten bij de 43e NN Rotterdam Marathon

s Avonds om een uur of 19.00 uur lukte het Edmond weer om te reageren via social media. Zijn foto, gespot in de menigte bij de finish van de NN Rotterdam Marathon, zag hij op de facebook en instagram pagina van zijn cluppie Sportclub Reeuwijk. Dat die foto vanaf een Tv-scherm was gemaakt, maakte het toch wel bijzonder. Die foto wilde Edmond wel bemachtigen…
Na een indrukwekkende minuut stilte voor de veel te vroeg overleden marathon topper Kelvin Kiptum Cheruiyot en de laatste keer kippenvel bij You’ll never walk alone, vertolkt door Lee Towers, startte de NN Rotterdam Marathon in behoorlijk prettige omstandigheden. Ahmed Aboutaleb, ook al voor de laatste keer als burgemeester van Rotterdam bij deze marathon aanwezig, drukte met de zanger samen op de knop, waarmee een luide toeter de 17.000 hardlopers in beweging bracht. De grote schare hardlopers over de Erasmusbrug met de skyline van de havenstad op de achtergrond…het blijft een mooi plaatje. 

De uitstekende weersomstandigheden, bijna ideaal voor een marathon, nodigden uit om een goede tijd neer te zetten. Dat was dan ook voor de meesten van de zes Sportclub Reeuwijk atleten het doel vooraf. Eén van hen, loopgroep trainer van Sportclub Reeuwijk, Raoul Smit Sibinga, liep zelf ook mee. Hoewel hij geen ideale voorbereiding had gehad, liep hij van het zestal de snelste tijd: 03:17 uur. Peter Kooijmans kwam in 03:26 minuten over de meet. Hij werd gevolgd door Jesse Westmaas in een tijd van 03:28 uur. Edmond van der Voordt (04:03), Erik Huisman (04:13) en Raymon Epping (04:29) liepen ook alledrie de marathon uit. Raymon had daags vooraf nog meegedaan aan de City Run over 4,2 km in een tijd van 24,17 minuten. 

Deze zes SR-atleten kunnen de komende tijd herstellen van de marathon en daarna misschien alweer nieuwe doelen stellen. Ondertussen is de jeugd van Sportclub Reeuwijk gestart aan de competitie U16. Bij de eerste landelijke competitiewedstrijd van het baanseizoen 2024 in Utrecht werden zowel het team van de jongens als dat van de meisjes verdienstelijk 8e in de poule in het sterke deelnemersveld met een aantal clubs uit Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Er sneuvelden weer talloze persoonlijke records en dat is hopelijk de opmaat voor een prachtig buitenseizoen.

Aanstaande zaterdag zullen zowel de pupillen als de junioren van Sportclub Reeuwijk aan hun eerste regionale blokmeerkamp wedstrijd (Zuid-Hollands Midden) starten. 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank